Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Berdych postoupil do semifinále, Strýcová a Rosol jsou ze hry venku

Stockholm/Lucemburk - Obhájce titulu Tomáš Berdych porazil na tenisovém turnaji ve Stockholmu v repríze loňského finále Bulhara Grigora Dimitrova 7:5, 6:4 a postoupil do semifinále. Dvojnásobný vítěz turnaje z posledních tří let se v sobotu o finále utká s Kypřanem Marcosem Baghdatisem.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP autor: Henrik Montgomery

Nejvýše nasazený Berdych vzal Dimitrovovi podání vždy v závěru setu a v obou případech brejk okamžitě potvrdil výhrou v sadě. Nepříliš oblíbenému soupeři, jemuž v předchozích pěti zápasech podlehl třikrát, odvrátil oba dva brejkboly a zápas zakončil přímým bodem z podání.

"Servis mi dnes fungoval a v těžkých momentech jsem si jím pomohl. Celkově to byl velmi dobrý zápas," řekl Berdych, jenž už má jistotu účasti na Turnaji mistrů v Londýně. "Kvalifikoval jsem se tam nejdříve ze všech předchozích let, což je odměna za skvělou sezonou. Ale sem jsem přijel hrát dobrý tenis a získat trofej," dodal třicetiletý český hráč.

I napotřetí byl Monfils nad síly Lukáše Rosola

Dobře rozehrané měl Lukáš Rosol čtvrtfinále ve Vídni proti francouzskému reprezentantovi Gaëlu Monfilsovi. Nakonec však šestému nasazenému hráči podlehl 7:6, 3:6 a 3:6. Ani na třetí pokus se tak český daviscupový reprezentant nedokázal proti Francouzovi prosadit.

V Lucemburku skončila pouť turnajem pro Barboru Strýcovou. Nasazená hráčka číslo sedm podlehla ve dvou setech Belgičance Van Uytvanckové.   

Devětadvacetiletá Strýcová v předchozích dvou duelech proti o osm let mladší soupeřce neztratila ani set a v Lucemburku ji porazila loni v druhém kole. Letos byla plzeňská rodačka v prvních dvou kolech turnaje suverénní, nepřišla ani jednou o svůj servis. Ve čtvrtfinále ovšem ztratila podání hned čtyřikrát a prohrála za půldruhé hodiny.

Stockholm - čtvrtfinále:

Gasquet (2-Fr.) - Chardy (6-Fr.) 2:6, 6:3, 7:6 (7:4), Sock (7-USA) - Simon (3-Fr.) 7:5, 7:6 (7:5), Berdych (1-ČR) – Dimitrov (5-Bul.) 7:5, 6:4, Baghdatis (Kypr) - Müller (8-Luc.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3.

Semifinálové dvojice: Berdych - Baghdatis, Sock - Gasquet.

Vídeň - čtvrtfinále:

Monfils (6-Fr.) - Rosol (ČR) 6:7 (3:7), 6:3, 6:3, Johnson (USA) - Anderson (2-JAR) 5:7, 7:6 (7:5), 6:4, Gulbis (Lot.) - Karlovič (7-Chorv.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5), Ferrer (1-Šp.) - Fognini (8-It.) 6:4, 6:2.

Semifinálové dvojice: Monfils - Ferrer, Gulbis - Johnson.

Lucemburk - čtvrtfinále:

Van Uytvancková (Belg.) - Strýcová (7-ČR) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články