Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych postoupil do osmifinále, Wawrinku zastavil Rakušan Thiem

Madrid - Český tenista Tomáš Berdych postoupil na antukovém turnaji série Masters v Madridu do osmifinále. Šestý hráč světa porazil Kevina Andersona 6:1, 6:4 a Jihoafričana zdolal i v jedenáctém vzájemném utkání. Osmadvacetiletý Berdych se v duelu o čtvrtfinále střetne ve čtvrtek s Grigorem Dimitrovem. Dvanáctý nasazený Bulhar, s nímž Berdych oba vzájemné zápasy na okruhu ATP prohrál, zdolal Rumuna Mariuse Copila 4:6, 6:3, 7:6.

Sport
zdroj: ČT4

Berdych vstupoval do utkání s Andersonem s vědomím, že s 19. hráčem žebříčku ATP ještě neprohrál, a zápas měl od začátku pod kontrolou. Od stavu 0:1 získal Berdych osm her v řadě a prakticky rozhodl o vývoji utkání. Český hráč nečelil ani jednomu brejkbolu a zápas ukončil při prvním mečbolu po 70 minutách. K výhře si Berdych, který hrál minulý týden finále v portugalském Oeiras, pomohl pěti esy a 21 vítěznými údery. V utkání udělal jen jedenáct chyb.

"Bylo to podobné jako v mnoha předchozích zápasech s Kevinem. Řekl bych, že máme dost podobnou hru a já jsem to zvládl o něco lépe. Vždycky dokážu najít něco navíc. Možná už v tom taky hraje roli psychika," zhodnotil Berdych duel. "Vždycky tady rád hraju. Je to tu kvůli nadmořské výšce trochu rychlejší, což mojí hře vyhovuje, můžu dobře servírovat a hrát agresivně," dodal Berdych, jenž v Madridu prošel v roce 2012 do finále a vloni do semifinále.

Sport
zdroj: ČT4

Třetí tenista světa Stanislas Wawrinka naopak ve 2. kole nestačil na mladého Rakušana Dominika Thiema, který je ve 20 letech a osmi měsících nejmladším hráčem v první stovce žebříčku ATP. Proti šampionovi letošního Australian Open vybojoval první výhru nad soupeřem z Top Ten.

Wawrinka suverénně začal, získal první set 6:1, jenže pak se Thiem rozehrál k životnímu výkonu a další dvě sady získal 6:2 a 6:4. Švýcarský favorit přiznal, že měl problémy zvyknout si na tamní podmínky, kde je řidší vzduch a míčky létají rychleji než obvykle na jiných antukových turnajích u moře. "On se skvěle našel, já několikrát zaváhal a nehrál jsem od druhého setu dobře. Mě ale výsledek nepřekvapil, všichni víme, že je dobrý. Zasloužil si vyhrát," uznal vítěz tří letošních turnajů. Vedle grandslamu v Melbourne vyhrál Masters v Monte Carlu a turnaj v Čennaí.

Thiem se v Madridu musel probojovat z kvalifikace, nyní je v osmifinále hlavní soutěže. "Nemůžu tomu uvěřit," radoval se Rakušan. "Ze začátku hrál na mě moc rychle, proti takovým hráčům toho nemám moc odehráno. Ale začal jsem si na tempo zvykat a druhý a třetí set odehrál perfektně," dodal 70. tenista žebříčku. Po Wawrinkově vyřazení a odhlášení dvou dalších hvězd Rogera Federera, jenž se stal v úterý podruhé otcem dvojčat, a zraněného Novaka Djokoviče je jasným favoritem domácí obhájce Rafael Nadal.

Ten má za sebou hladký vstup do turnaje. Antukový specialista, který na dubnových podnicích v Monte Carlu a v Barceloně překvapivě vypadl už ve čtvrtfinále, vykročil ve španělské metropoli za obhajobou titulu vítězstvím 6:1, 6:0 nad Juanem Mónacem z Argentiny. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články