Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Berdych postoupil do čtvrtfinále v Halle

Halle - Český tenista Tomáš Berdych porazil v utkání druhého kola turnaje na trávě v německém Halle Srba Viktora Troického hladce ve dvou setech 6:3 a 6:2.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Bernat Armangue

Český tenista se v zápase nepotýkal s většími problémy a se srbským tenistou si poradil hladce ve dvou setech. Turnajovou trojku Berdycha čeká ve čtvrtfinále vítěz duelu mezi Tommym Haasem, domácím držitelem divoké karty, a šestým nasazeným hráčem Marcelem Granollersem ze Španělska. Turnaj v Halle je dotován částkou 750 000 eur, více než 19 milionů korun.

"Tenhle týden je důležitý, protože sezona na trávě není tak dlouhá. Když tady člověk dobře začne, nabere sebevědomí a může pro Wimbledon získat oproti soupeřům výhodu," řekl Berdych.  

V Halle v roce 2007 zvítězil a o rok dříve prohrál až ve finále. "Důležitý je na trávě servis a pohyb, který je zcela odlišný od ostatních povrchů. Hráč, který se umí pohybovat na trávě, je před všemi o krok vpředu," dodal Berdych.     

Dařilo se i Radku Štěpánkovi. Ten zdolal Němce Cedrika-Marcela Stebeho dvakrát 6:4 a rovněž postoupil do čtvrtfinále. Českému tenistovi bude stát v cestě do semifinále Rus Michail Južnyj.

 

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články