Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Berdych postoupil dál, Štěpánek nestačil na Pospisila

Montreal - Duel tradičních daviscupových opor Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha na turnaji série Masters v Montrealu k vidění nebude. První jmenovaný totiž v utkání 2. kola prohrál hladce 2:6 a 4:6 s domácím Vaskem Pospisilem. Naopak Berdych v turnaji pokračuje - Ukrajince Alexandra Dolgopolova porazil po setech 6:3 a 6:4 a je ve třetím kole.

Radek Štěpánek
zdroj: AP autor: Dita Alangkara

Pátý nasazený Berdych měl v utkání se soupeřem ze čtvrté desítky světového žebříčku potíže jen v úvodu. V prvním setu prohrával 1:3, ale pak získal pět her za sebou a posléze i celý set. V tom druhém pak český tenista odvrátil všech pět brejkbolů a naopak jediný svůj zužitkoval, takže porazil Dolgopolova i ve třetím vzájemném zápase.

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek se s o jedenáct let mladším Kanaďanem s českými kořeny utkal poprvé v životě. Pospisil měl od začátku zápasu navrch, v úvodním setu dvakrát sebral Štěpánkovi servis a při svém podání nedopustil ani jeden brejkbol. Ve druhé sadě sice dvakrát podání ztratil, ale Štěpánek neodvrátil žádný ze tří brejkbolů a s turnajem se rozloučil.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Montrealu:

Berdych (5-ČR) - Dolgopolov (Ukr.) 6:3, 6:4, A. Murray (2-Brit.) - Granollers (Šp.) 6:4, 7:6 (7:2), Paire (Fr.) - Wawrinka (8-Švýc.) 6:2, 7:6 (7:2), Gulbis (Lot.) - Fognini (13-It.) 6:3, 1:6, 6:1, Pospisil (Kan.) - Štěpánek (ČR) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články