Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Berdych porazil Verdasca, zahraje si v Dauhá o semifinále

Úspěšný návrat předvádí v Dauhá Tomáš Berdych. Český tenista postoupil do čtvrtfinále přes osmého nasazeného Španěla Fernanda Verdasca, kterého ve druhém kole porazil 4:6, 6:3, 7:5. Nejlepší český hráč poslední doby se v Kataru vrátil na kurty po více než půlroční pauze, během níž se snažil zbavit problémů se zády. Nyní ho čeká Francouz Pierre-Hugues Herbert, který v úvodním kole vyřadil druhého nasazeného Dominica Thiema z Rakouska.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP autor: Ng Han Guan

Berdych přišel o podání už ve třetí hře, za stavu 4:5 to mohl soupeři oplatit, jenže pětatřicetiletý Verdasco uhrál tři míče za sebou a následně proměnil druhý setbol. Brejk se českému hráči povedl až na začátku druhé sady.    

V třetím setu Berdych vedl 2:0, ale Verdasco po ošetření pravého stehna stav otočil. Rozhodla jedenáctá hra, v níž český tenista využil třetí brejkbol, a více než dvouhodinový zápas pak už dopodával. Verdasca porazil popáté za sebou, celkově ve vzájemné bilanci vede 11:4.    

Někdejší čtvrtý tenista světa Berdych hrál loni naposledy 19. června, během pauzy pak v žebříčku klesl až na 71. místo. Od katarských pořadatelů turnaje, na kterém se v roce 2015 probojoval do finále, dostal divokou kartu a v úvodním kole vyřadil ve dvou setech Němce Philippa Kohlschreibera.    

Nejvýš nasazený Novak Djokovič měl po hladkém vítězství v prvním kole mnohem víc práce s Maďarem Mártonem Fucsovicsem. Šestatřicátý hráč žebříčku ATP sebral světové jedničce úvodní set, srbský favorit však nakonec zápas otočil a po výhře 4:6, 6:4, 6:1 postoupil do čtvrtfinále.    

Jednatřicetiletý Djokovič, který do turnaje vstoupil úterním jednoznačným vítězstvím 6:1, 6:2 nad Bosňanem Damirem Džumhurem, poprvé prolomil Fucsovicsův servis až v závěru druhé sady. Pak už ale na dvorci dominoval. "Dva sety hrál lépe než já. Hrál chytře, měnil rytmus a já musel hodně běhat," uznal čtrnáctinásobný grandslamový šampion.    

Djokovič získal při předchozích účastech v letech 2016 a 2017 v Dauhá titul. V katarské metropoli vyhrál už 12 zápasů dvouhry za sebou, jeho příštím soupeřem bude pátý nasazený Gruzínec Nikoloz Basilašvili. Djokovičovi se daří také ve čtyřhře, v níž s mladším bratrem Markem postoupili už do semifinále. 

Turnaj mužů v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1 313 215 dolarů):

2. kolo: Berdych (ČR) - Verdasco (8-Šp.) 4:6, 6:3, 7:5, Djokovič (1-Srb.) - Fucsovics (Maď.) 4:6, 6:4, 6:1, Cecchinato (4-It.) - Pella (Arg.) bez boje, Basilašvili (5-Gruz.) - Rubljov (Rus.) 6:3, 6:4, Bautista (7-Šp.) - García-López (Šp.) 6:1, 6:4, Lajovič (Srb.) - Berankis (Lit.) 7:6 (7:4), 0:6, 7:5, Wawrinka (Švýc.) - Jarry (Chile) 6:4, 7:6 (7:3), Herbert (Fr.) - Marterer (Něm.) 6:3, 6:7 (6:8), 7:6 (8:6).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články