Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Berdych porazil v Indian Wells Roddicka, Kvitová odstoupila ze čtyřhry

Indian Wells - Český tenista Tomáš Berdych postoupil do osmifinále turnaje v Indian Wells. Sedmý nasazený hráč zdolal ve třetím kole bývalého prvního muže světa Andyho Roddicka z USA po setech 6:3, 4:6 a 6:2. Berdych porazil Roddicka počtvrté z deseti vzájemných duelů a podruhé za sebou. Postupem do osmifinále Berdych vyrovnal svůj loňský výsledek. V boji o čtvrtfinále se utká s turnajovou dvanáctkou Nicolásem Almagrem ze Španělska.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

"Hrát s Andym je vždycky náročné a tentokrát to bylo ještě o něco těžší, protože on byl doma, což zápasu dodalo extra nádech. I proto jsem mnohem šťastnější, jak jsem zápas zvládl, a odcházel z kurtu jako vítěz," radoval se Berdych. V Indian Wells si k výhře pomohl sedmi esy a agresivní hrou. "Co rozhodlo třetí set? Tomáš mě přehrál, trefoval míč lépe než já," řekl Roddick.

Postupem do osmifinále Berdych vyrovnal svůj loňský výsledek. V boji o čtvrtfinále se utká s turnajovou dvanáctkou Nicolásem Almagrem. Nad Španělem vede Berdych 5:2 na zápasy. Letos ho zdolal v osmifinále Australian Open a po utkání mu nepodal ruku, protože ho soupeř ve čtvrtém setu zblízka u sítě nastřelil do pravé ruky.

Nejvýše nasazený Novak Djokovič přešel přes Jihoafričana Kevina Andersona zdánlivě snadno 6:2, 6:3, ale první set se hrál skoro hodinu. "Bylo to vyrovnané, což výsledek vůbec neukazuje. Měl jsem štěstí, že jsem dokázal udržet své brejky. Byl jsem moc spokojený se svým returnem," řekl obhájce titulu Djokovič.

Černý americký den podtrhl Mardy Fish. Osmý nasazený hráč nečekaně vypadl ve třetím kole s Australanem Matthewem Ebdenem, účastníkem kvalifikace, po prohře 3:6 a 4:6. Až po třísetové bitvě postoupila loňská vítězka ženské dvouhry Caroline Wozniacká, bývalá světová jednička porazila Švédsku Sofii Arvidssonovou 3:6, 7:5 a 6:2.

Kvitová je další nakaženou

Petra Kvitová je další obětí střevního viru, který řádí mezi hráči na turnaji v Indian Wells. Česká hráčka kvůli nákaze odstoupila ze čtyřhry, ve které měla hrát 2. kolo v páru s Viktorií Azarenkovou z Běloruska.

Zklamaná Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Zdravotní komplikace má v Americe mnoho tenistů. Lucii Šafářové se vzdala po prvním setu Italka Francesca Schiavoneová, Klára Zakopalová vůbec hrát nemusela, protože světová devítka, Ruska Věra Zvonrevová k zápasu nenastoupila. Horečky, zvracení a průjmy postihly během týdne také Němce Kohlschreibera, Itala Seppiho, Slovenku Rybárikovou a Američanku Mattekovou. V neděli na marodku přibyli Francouz Monfils, Rakušan Melzer a Američanka Kingová.

Zdravotnický úřad vydal varování, že virus nezasáhl jen tenisovou arénu, ale celou lokalitu Coachella Valley v Kalifornii. Přenáší se vzduchem, přímým kontaktem a nejde o otravu jídlem, což bylo původní podezření. Projevy trvají 24 až 48 hodin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články