Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Berdych porazil Murrayho, v semifinále vyzve Federera

Paříž – Tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji Masters v Paříži do semifinále. Český hráč, který si ve čtvrtek výhrou v třetím kole zajistil účast na Turnaji mistrů, dnes porazil Andyho Murrayho z Británie 4:6, 7:6 a 6:4.Berdych tak zastavil rozjetého Murrayho, který od semifinále na US Open vyhrál včetně Davisova poháru sedmnáct zápasů v řadě a získal tři tituly. Příštím soupeřem české jedničky bude Švýcar Roger Federer, který porazil Juana Monaka z Argentiny, čímž dosáhl 800. výhry v kariéře. S bývalou světovou jedničkou Federerem má šestadvacetiletý Berdych sice pasivní bilanci 4:9, ale z posledních čtyř zápasů tři vyhrál včetně letošního čtvrtfinále na turnaji v Cincinnati.

Vítězný Berdych
zdroj: ČTK/AP

Berdych dokázal zastavit rozjetého Murrayho, který od semifinále na US Open vyhrál včetně Davisova poháru 17 zápasů v řadě a získal tři tituly.

"Tenhle zápas si určitě dobře zapamatuju," řekl šťastný Berdych v rozhovoru na kurtu. "S čím jsem nejvíc spokojený? Se vším! Jsem opravdu nadšený, že jsem s Andym vydržel bojovat tři hodiny, výborně jsem podával a využil své šance."

Český tenista zdolal Murrayho v bitvě, která trvala tři hodiny a dvanáct minut a nadchla zaplněnou halu Bercy. Po prvním setu, v kterém Berdych kapituloval až při devátém setbolu, vybojoval český hráč výhru proti Murrayho obraně.

Berdych v utkání nastřílel 42 vítězných míčů, ale skvěle běhající Brit, který vracel mnohdy téměř ztracené míče, donutil českého hráče k 62 chybám. Berdych se od druhého setu snažil rozbít Murrayho defenzivu častějšími výpady k síti, což přineslo úspěch. Při volejích byl úspěšný ve dvaatřiceti případech z 47 náběhů.

Tomáš Berdych na turnaji Masters
zdroj: ČTK/AP

V třetí sadě došlo k zajímavému momentu. Berdych ve čtvrtém gamu prohrával při svém podání 15:40 a stěžoval si u rozhodčího na kvalitu míčů. Hlavní sudí nechal balony vyměnit a Čech oba brejboly odvrátil, což Murayho rozezlilo a o pauze hodně s rozhodčím diskutoval. "Nechal se tím zbytečně rozhodit," tvrdil Berdych.

Rozhodující moment přišel ale až v deváté hře třetí sady. Berdych vedl při podání Murrayho 40:0, ale dva míče zkazil a brejk mu daroval soupeř dvojchybou. Berdych pak odvrátil tři brejkboly a Murray při druhém mečbolu chyboval. O vyrovnanosti celého zápasu svědčí fakt, že Berdych vyhrál na získané míče 122:119.

"Byl jsem na konci pouze ten šťastnější. Určitě to byl jeden z nejlepších zápasů na dva vítězné sety, jaký jsem kdy odehrál. Byl to nádherný boj," řekl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články