Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Berdych podlehl Djokovičovi v sedmém zápase za sebou

Paříž - Tomáš Berdych vypadl na turnaji Masters v Paříži ve čtvrtfinále s Novakem Djokovičem. Pátý hráč žebříčku ATP, jenž ve francouzské metropoli před deseti lety triumfoval, podlehl světové jedničce ze Srbska v sedmém utkání za sebou po vyrovnaném boji ve dvou tie-breacích 3:7, 8:10.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

Oba hráči se v celém zápase opírali o spolehlivé podání. Berdych nevyužil ve dvanáctém gamu svou jedinou šanci na brejk, který by znamenal zisk setu, a následně ve zkrácené hře první sadu po hodině a třech minutách ztratil. Příležitost na vyrovnání utkání nevyužil ani v tie-breaku druhé sady, kdy promarnil další dva setboly, a Djokovič slavil ve 22. vzájemném zápase jubilejní 20. vítězství.

Třicetiletý Berdych dokázal o dva roky mladšího srbského tenistu porazit naposledy v roce 2013 ve čtvrtfinále turnaji Masters v Římě.

Na dvacet zápasů, a celkem 28 setů, prodloužil Djokovič i svou vítěznou sérii na okruhu ATP. O postup do finále se utká s lepším z duelu mezi Rafaelem Nadalem a Stanem Wawrinkou. Ve druhé polovině pavouka na sebe narazí Andy Murray a David Ferrer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články