Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Berdych po návratu válí, v Dauhá už je v semifinále

Návrat na kurty po více než půlroční pauze zaviněné zraněním zad se zdá být povedený. Tomáš Berdych vyhrál i třetí zápas v nové sezoně a na turnaji v Dauhá postoupil do semifinále. Pierra-Huguese Herberta z Francie porazil ve dvou setech 6:2, 6:4.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/ZUMA

Třiatřicetiletý Berdych, jenž od pořadatelů dostal jako finalista z roku 2015 divokou kartu, získal první set za půl hodiny. Nad soupeřem, který v prvním kole vyřadil světovou osmičku Dominica Thiema z Rakouska, vedl už 5:1, první dva setboly v sedmé hře ale neproměnil. Uspěl až vzápětí při svém podání.

Také druhý set zahájil Berdych úspěšným brejkem a náskok uhájil až do konce, přestože ve čtvrtém gamu čelil poprvé v zápase dvěma brejkbolům. Po hodině a 11 minutách proměnil třetí mečbol. V semifinále v Dauhá byl momentálně nejlepší český tenista i v letech 2016 a 2017.

O postup do finále se Berdych, jenž se vinou zdravotní pauzy propadl v žebříčku ATP na 71. místo, utká s čtvrtým nasazeným Marcem Cecchinatem z Itálie. S 20. hráčem světového pořadí se na okruhu ještě nepotkal.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych porazil v Dauhá Herberta
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články