Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Berdych nestačil na Baghdatise a v Cincinnati skončil

Cincinnati (USA) - Tenista Tomáš Berdych do čtvrtfinále turnaje Masters v Cincinnati nepostoupil. Sedmý nasazený hráč prohrál ve třetím kole s Marcosem Baghdatisem z Kypru 5:7 a 4:6. Od začátku utkání měl ve výměnách převahu Baghdatis a Berdych při svém prvním a druhém servisu odvrátil pět brejkbolů. Servis nakonec český hráč ztratil v jedenácté hře. V následujícím gamu měl šanci posunout set do zkrácené hry, ale ani při jednom ze dvou brejkbolů neuspěl. Pak odvrátil čtyři setboly, ale při pátém kapituloval.

První set trval hodinu a osm minut a povzbuzený Baghdatis využil hned ve třetí hře druhé sady Berdychovo zaváhání a podruhé v utkání prorazil českému hráči servis. Berdych vypadal unavenější, nechal si jako v Torontu masírovat nohu a prohrával dlouhé výměny. První mečbol Kypřana při svém podání odvrátil esem, ale po další hře byl konec.

Dvacátý hráč světa Baghdatis vrátil Berdychovi porážku ze začátku sezony, v lednu v Brisbane mu Berdych povolil jen jednu hru.

Federer je ve čtvrtfinále, na kurtu byl jen 28 minut

Cesta za obhajobou titulu na turnaji v Cincinnati je zatím pro Rogera Federera snadnější, než kdokoliv předpokládal. Bývalý první tenista světa už je ve čtvrtfinále, na kurtu přitom strávil jen 28 minut. Oba jeho dosavadní soupeři zatím pokaždé zápas skrečovali kvůli zranění. Naposledy zápas s Federerem vzdal Philipp Kohlschreiber. Německý tenista ukončil utkání třetího kola kvůli zranění ramena za stavu 2:5. O kolo dříve zase trojnásobnému šampionovi usnadnil postup Uzbek Denis Istomin, který duel skrečoval kvůli potížím s kotníkem.

Naopak mnohem víc se na postup nadřeli další favorité. Světová jednička Rafael Nadal musel otáčet zápas s Julienem Benneteauem a Francouze nakonec ve velkém vedru porazil 5:7, 7:6 a 6:2.

Také předloňský vítěz Andy Murray strávil na kurtu téměř tři hodiny. Světová čtyřka ztratila v duelu s Ernestsem Gulbisem první sadu a o postupu do čtvrtfinále rozhodl britský tenista až v tie-breaku třetího setu. K vítězství 4:6, 6:3 a 7:6 mu lotyšský soupeř pomohl i 42 nevynucenými chybami.

Těžký zápas svedl i domácí Andy Roddick. Šampion z let 2003 a 2006 sice promarnil pět mečbolů, nakonec ale pátého nasazeného Švéda Robina Söderlinga 6:4, 6:7 a 7:6.

Španělský fotbalista Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články