Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Berdych neměl problémy s Gulbisem a zahraje si své první finále roku

Rotterdam - Poprvé v této sezoně se Tomáš Berdych dostal do finále jednoho z turnajů. V Rotterdamu se mu v semifinálovém duelu postavil lotyšský hráč Ernests Gulbis, avšak Berdychovi obtíže nezpůsobil - český tenista vyhrál ve dvou setech 6:3 a 6:2. Berdychovým soupeřem ve finálovém utkání bude Marin Čilič, který v druhém semifinále porazil Igora Sijslinga 5:7, 6:3 a 6:2.

Tomáš Berdych v Rotterdamu
zdroj: AP Photo autor: Patrick Post

Gulbis ve čtvrtfinále překvapil výhrou nad turnajovou jedničkou Argentincem Juanem Martínem del Potrem, Berdych si však s 24. hráčem světa hladce poradil. Zvítězil za 67 minut, když třikrát sebral soupeři podání, zatímco sám neprohrál servis ani jednou. "Možná to na papíře vypadá, že to bylo lehké, ale rozhodně nebylo," uvedl Berdych, který předloni utrpěl s Gulbisem trpkou porážku v prvním kole Wimbledonu. "Mojí výhodou dneska bylo, že jsem hrál víc v klidu a koncentrovaněji," dodal.

V neděli bude sedmý hráč světového žebříčku usilovat o devátý titul v kariéře a první od října 2012, kdy triumfoval ve Stockholmu. Od té doby byl Berdych ve finále třikrát, ale ani v jednom utkání o titul v loňské sezoně neuspěl.

Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu:

Dvouhra - semifinále: Berdych (3) - Gulbis (Lot.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články