Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Berdych narazí ve čtvrtfinále v Indian Wells na Nadala

Indian Wells - Český tenista Tomáš Berdych porazil na turnaji v Indian Wells Srba Viktora Troického 6:1, 6:3. Třináctý nasazený Berdych si se srbským soupeřem poradil stejně hladce jako se Španělem Verdascem ve třetím kole. Troickému povolil jen čtyři gamy a oplatil mu loňskou prohru. Ve čtvrtfinále ho čeká třetí nasazený Španěl Rafael Nadal, který usiluje o třetí triumf na tomto turnaji.

Ve svém prvním turnaji po zranění na Australian Open se Nadal pomalu vrací do formy. Ve středečním čtvrtém kole měl hodně práce s výborně servírujícím Američanem Johnem Isnerem. Soupeř s mohutnou podporou publika zahrál 22 es při jediné dvojchybě a přinutil favorizovaného Španěla k třísetové bitvě. Po zranění se už opět cítím dobře. S výjimkou jednoho gamu ve druhém setu jsem se svou hrou spokojen. John je těžký soupeř, hráč s velkým potenciálem," řekl Nadal po vítězství 7:5, 3:6, 6:3. Po krátkém odpočinku bez problémů zvládl i čtvrtfinále čtyřhry, v němž spolu s Markem Lópezem porazili francouzsko-izraelský pár Llodra - Ram 6:2, 6:4.

Berdych se s Nadalem utká podesáté v kariéře, na kontě má tři vítězství a šest porážek, tu poslední z prosincového finále Davis Cupu v Barceloně. Naposledy ho porazil před čtyřmi lety v Madridu.

Nadal zůstal nejvýše nasazeným hráčem ve hře. Po jedničce Federerovi totiž vypadla i dvojka Djoković. Vítěz z roku 2008 se musel sklonit před Chorvatem Ivanem Ljubičičem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články