Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Berdych na desátý titul nedosáhl. Ve finále v Oeiras ho porazil Berlocq

Oeiras (Portugalsko) – Do finále vlétl jako uragán a první set ovládl suverénně 6:0. Útok Tomáše Berdycha na jubilejní desátý titul na okruhu ATP však na Portugal Open nakonec nevyšel. První nasazený hráč totiž zbylé dva sety proti Argentinci Carlosi Berlocqovi ztratil a prohrál 6:0, 5:7 a 1:6.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Šestý hráč světového žebříčku, jenž se rozhodl v Portugalsku nastoupit až minulý týden a přijal od pořadatelů divokou kartu, nadělil v prvním setu za 28 minut soupeři kanára, i když ani on nebyl při svém podání suverénní a dvakrát musel jít přes shodu. V úvodu druhé sady už servis neudržel, a přestože manko dokázal smazat, utkání k vítězství nedotáhl.

Berlocq, jenž dosud s Berdychem všechna tři vzájemná utkání prohrál, prolomil osmadvacetiletému soupeři podání ještě dvakrát a druhou sadu získal. Ve třetí to pak dokonce vypadalo, že duel skončí dalším kanárem, tentokrát pro českého tenistu, nakonec ale Berdych game získal. V šesté hře se prosadil při podání argentinského tenisty, vzápětí ale posedmé v utkání přišel o svůj servis a 22. finále v kariéře prohrál.

"První set vypadal snadno, ale úplně neodrážel dění na kurtu. Carlos ukázal, že je velký bojovník. Zcela změnil svoji hru a našel cestu k výhře," řekl Berdych. "Necítil jsem se v první sadě tak špatně, že bych měl prohrát 0:6, ale ukázal jsem svoji mentální sílu a jsem na sebe moc pyšný," prozradil Berlocq.

Letos Berdych získal titul na turnaji v Rotterdamu a byl ve finále v Dubaji. Na antuce se naposledy radoval z triumfu před pěti lety v Mnichově. "Antuka je pomalá a je na ní mnoho výborných hráčů. Když není kurt perfektně připravený, tak je obtížnější na ní uspět. Je to povrch, který je pro moji hru složitější," dodal Berdych.

Berdych se stal druhým českým neúspěšným finalistou turnaje. Před ním v pětadvacetileté historii Portugal Open neuspěl dvakrát Karel Nováček, který v boji o titul prohrál v letech 1991 a 1993.

Tenisový turnaj mužů a žen v portugalském Oeiras (antuka):

Muži (dotace 485 760 eur):
Dvouhra - finále:
Berlocq (Arg.) - Berdych (1-ČR) 0:6, 7:5, 6:1.

Čtyřhra - finále:
Gonzalez, Lipsky (3-Mex./USA) - Cuevas, Marrero (1-Urug./Šp.) 6:3, 3:6, 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články