Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych na Davis Cup nepoletí

Londýn – Nejlepší současný český tenista Tomáš Berdych se nezúčastní čtvrtfinálového turnaje Davis Cupu proti Chile. Finalista letošního Wimbledonu a osmý muž žebříčku ATP má podle facebookové stránky českého týmu zraněný břišní sval a tři týdny bude odpočívat. Protože v Chile kvůli zranění chybí i Radek Štěpánek, dostane se do pozice týmové jedničky Jan Hájek, který v Davis Cupu dosud nikdy nenastoupil za nerozhodnutého stavu.

S Berdychem byl český tým papírovým favoritem čtvrtfinálového zápasu, který proběhne od 9. do 11. července, teď ale jeho šance na postup výrazně klesly.

Nová týmová jednička Hájek odcestoval do Chile v sobotu společně s kapitánem Jaroslavem Navrátilem a deblistou Františkem Čermákem. Do Jižní Ameriky dorazí ještě další deblista Lukáš Dlouhý. Kdo nahradí Berdycha, oznámí Navrátil ještě dnes.

I Chilané mají potíže, v nominaci jim chybí Fernando Gonzalez. Jejich tým tak bude mít také jen jednoho hráče dvouhry z elitní stovky, jímž bude olympijský vítěz Atén 2004 Nicolas Massu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články