Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Berdych má nového trenéra, povede ho chorvatský wimbledonský vítěz Ivaniševič

Praha - Novým trenérem osmého tenisty světa Tomáše Berdycha se stal Chorvat Goran Ivaniševič, který v červenci ukončil spolupráci s krajanem Marinem Čiličem. Čtyřiačtyřicetiletý wimbledonský vítěz z roku 2001 poprvé povede českou jedničku na turnaji v Cincinnati, který začne 14. srpna po skončení olympijských soutěží v Riu de Janeiro. 

Goran Ivaniševič
zdroj: Reuters autor: Mike Segar

Třicetiletý Berdych v polovině května týden před French Open ukončil spolupráci s venezuelským koučem Danielem Vallverduem. Poté byl bez trenéra a na výpomoc měl Ivaniševičova krajana Luku Kutanjace.

Z tenistova prohlášení na sociální síti jednoznačně nevyplývá, zda bude s Kutanjacem po angažování bývalého wimbledonského vítěze i dále spolupracovat.

Ivaniševič vedle triumfu na nejslavnějším turnaji získal dalších 21 trofejí a v žebříčku ATP byl nejvýše na druhém místě. V roce 1992 získal bronz ve dvouhře i čtyřhře na olympijských hrách v Barceloně.

Levoruký Chorvat se během aktivní kariéry proslavil stylem servis - síť a Berdychovi by tak mohl pomoci vylepšit útočnou hru a voleje. "Cítím, že Goran je se svými hráčskými a trenérskými zkušenostmi a také se svou energií perfektním doplněním mého týmu. Jsem natěšený na nové výzvy," dodal Berdych.

Goran Ivaniševič (44), nový trenér Tomáše Berdycha:

Datum a místo narození: 13. září 1971, Split

Státní příslušnost: Chorvatsko

Největší úspěchy: vítěz Wimbledonu 2001; vítěz 22 turnajů ATP ve dvouhře a devíti ve čtyřhře; vítěz Davisova poháru 2005; bronz ve dvouhře i ve čtyřhře z OH 1992 v Barceloně

Ostatní: bývalá tenisová hvězda s dělovým servisem; největšího úspěchu se Ivaniševič dočkal v roce 2001, kdy dosud jako jediný držitel divoké karty vyhrál na čtvrtý pokus Wimbledon; na světovém žebříčku byl nejvýš druhý v červenci 1994; během profesionální kariéry, kterou kvůli zdravotním problémům ukončil v roce 2004, si na odměnách vydělal téměř 20 milionů dolarů, kvůli špatným investicím se však potýkal s dluhy svých firem; od roku 2013 do letošního července trénoval krajana Marina Čiliče, kterého předloni dovedl k titulu na US Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články