Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Berdych je znovu bez trenéra, ukončil spolupráci s Ivaniševičem

Praha - Tomáš Berdych na sociálních sítích oznámil, že ukončil spolupráci s Chorvatem Goranem Ivaniševičem, která začala loni v srpnu. Český tenista tak po deseti měsících opět nemá trenéra. 

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP/Mario Houben

"Goran a já už nebudeme dále spolupracovat. Užil jsem si naši společnou cestu a zůstaneme dobrými přáteli. Přeji mu vše nejlepší do budoucna a já budu naplňovat svoje cíle se svým současným týmem," napsal Berdych.

Spolupráce pod vedením tzv. superkouče Ivaniševiče začala smolně. Berdych měl zánět slepého střeva, na operaci nemusel, ale vynechal US Open. Po návratu sice vyhrál na přelomu září a října turnaj v Šen-čenu, ale pak se mu nedařilo a nedostal se poprvé po šesti startech na Turnaj mistrů. Ideálně mu nevyšel ani úvod letošního roku. Nejlépe zahrál až týden před Paříží, v kterém došel do finále v Lyonu.

"Zažil jsem lepší období. Nebyl to ideální čas. Musím přijít na kurt a odvést co nejlepší výkon a to se mi párkrát nepovedlo. Za to si můžu sám, ne trenér," řekl Berdych po výhře v 1. kole na Roland Garros, ale ve druhém už vypadl s neznámým Rusem Karenem Chačanovem. Po zápase si stěžoval na problémy s bedry. Kvůli horším výsledkům jednatřicetiletý Berdych letos po více než šesti letech vypadl ze světové desítky. Aktuálně je v žebříčku dvouhry ATP čtrnáctý.

Wimbledonský vítěz z roku 2001 a bývalý král es Ivaniševič se snažil zlepšit Berdychův servis a chtěl, aby český tenista hrál agresivněji. Berdych v Paříži připustil, že se změny mohou na jeho hře projevit i negativně. "Může být," přitakal a dodal: "Ale aspoň se něco děje, pořád se snažím vyvíjet. Lepší než jen přihlížet, že se tam derou noví kluci, ani nereagovat a jen čekat na konec. To není cesta. Já si zvolil jinou," řekl.

Berdych před rokem ukončil před antukovým French Open spolupráci s venezuelským koučem Danielem Vallverduem. Poté mu pomáhal Chorvat Luka Kutanjac, který je podle všeho nadále součástí jeho týmu. Před zahraničními kouči měla dlouholetá česká jednička domácí trenéry. Do světa velkého tenisu Berdycha uvedl Jaroslav Navrátil a šest let pracoval s Tomášem Krupou, pod jehož vedením hrál na londýnské trávě i finále Wimbledonu.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy