Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych je ve čtvrtfinále. V Dubaji vyřadil Kamkeho

Dubaj - Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále turnaje v Dubaji. Třetí nasazený tenista porazil ve druhém kole Němce Tobiase Kamkeho, který vzdoroval především v prvním setu, 7:5 a 6:1. O semifinále bude sedmadvacetiletý Berdych hrát buď s Francouzem Michaelem Llodrou, nebo s Dmitrijem Tursunovem z Ruska.

Skončil naopak Lukáš Rosol, který prohrál s Italem Andreasem Seppim 4:6 a 6:7. Český tenista přitom ve druhém setu nad sedmým nasazeným hráčem vedl už 3:0 a pak ještě v úvodu tie-breaku 2:0.

Berdych k zisku první sady potřeboval hodinu a šest minut. Dvakrát neudržel výhodu brejku a proměnil až pátý setbol. Houževnatého Němce, který ho porazil v jediném předešlém vzájemném utkání v Basileji 2010, nepřibrzdilo ani zranění kotníku z konce sedmé hry první sady.

Až ve druhém setu měl solidně hrající Berdych ve větrných podmínkách převahu. Rychle vedl 3:0 a 90. hráči světa Kamkemu už povolil jen jednu hru. Finalista předchozího turnaje v Marseille Berdych postoupil v Dubaji do čtvrtfinále potřetí za sebou. Nejdále se dostal předloni do semifinále, v němž prohrál s Novakem Djokovičem ze Srbska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články