Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych je v Miami ve čtvrtfinále, narazí na Djokoviče

Miami - Tomáše Berdycha čeká ve čtvrtfinále turnaje Masters v Miami nejtěžší možný soupeř Novak Djokovič. Světová jednička a suverén minulé sezony ze Srbska porazil ve 4. kole rakouského tenistu Dominica Thiema 6:3 a 6:4. Djokoviče dokázal Berdych porazit ze 24 vzájemných soubojů jen dvakrát, na tvrdém povrchu ještě nikdy.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Kamran Jebreili

Berdych, jenž hrál v Miami v roce 2010 o titul a v posledních dvou sezonách došel vždy do semifinále, ztratil v duelu s Gasquetem jako první podání, v závěru úvodní sady ale dvěma brejky skóre otočil.

Druhý set patřil desátému nasazenému Francouzi, ve třetím se ale hra opět vyrovnala. Berdych duel rozhodl brejkem v 11. hře a zápas pak čistou hrou dopodával. Vzájemnou bilanci s Gasquetem tak vyrovnal na 7:7.

Na sedmého tenistu žebříčku Berdycha tak nyní čeká srbská hvězda, které podlehl v posledních devíti vzájemných duelech. Porazit ho dokázal na antukovém Masters v Římě před třemi lety a na trávě v semifinále Wimbledonu 2010. "Snažím se soustředit jen na svoji hru a hrát dobrý tenis, držet se věcí, které fungují, a jít dál bez ohledu na to, kdo bude další soupeř," řekl Berdych.

Djokovič zatím v Miami neztratil set, ale Thiem ho potrápil. "Bylo to ve dvou setech, ale vůbec ne jednoduché," řekl srbský obhájce titulu, jenž nakupil nezvykle devět dvojchyb. Thiem měl dokonce 15 brejkbolů, jenže využil jediný. "S takovou bilancí můžu těžko někoho porazit. Djokoviče určitě ne," zlobil se na sebe mladý Rakušan, ve 22 letech nejmladší hráč v elitní dvacítce žebříčku. V závěru ještě odvrátil tři mečboly.

V ženské dvouhře vypadla další z favoritek Rumunka Simona Halepová. Nasazená pětka prohrála ve čtvrtfinále 6:4, 3:6, 2:6 se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou, které v hledišti fandila i lyžařská hvězda Lara Gutová. Z 12 nejvýše nasazených tenistek zůstala ve hře o titul jediná: šampionka Australian Open Angelique Kerberová.

Dvouhra - 4. kolo:

Berdych (7-ČR) - Gasquet (10-Fr.) 6:4, 3:6, 7:5, Goffin (15-Belg.) - Zeballos (Arg.) 7:5, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články