Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Berdych je v Miami v semifinále, čeká ho neoblíbený Nadal

Miami - Španěl Rafael Nadal bude soupeřem Tomáše Berdycha v semifinále turnaje série Masters v Miami. Český tenista se pokusí ukončit černou sérii s prvním hráčem světa, se kterým prohrál už šestnáctkrát po sobě. "O Rafovi se toho nemusí moc říkat. Je to jeden z nejlepších hráčů a hraje opět výborně. Je třeba se s tím zkusit porvat," řekl Berdych po výhře ve čtvrtfinále nad Alexandrem Dolgopolovem po setech 6:4 a 7:6.

Tomáš Berdych na turnaji v Miami
zdroj: Isifa

Nadal otočil zápas s Milosem Raonicem a Kanaďana po ztrátě první sady porazil ve třech setech 4:6, 6:2, 6:4 za dvě a půl hodiny. Berdych půjde do utkání s Nadalem s jistotou, že se v žebříčku posune ze sedmého na páté místo a vyrovná tak své nejlepší umístění v kariéře.

"Má to velkou hodnotu, je to jeden z důvodů, proč hrajeme tenis," řekl Berdych. "A když hrajete dlouhodobě dobře a vyrovnaně, tak ještě důležitější je tak skončit rok." Český tenista letos opět potvrzuje vysokou kvalitu. Na šestém turnaji sezony je počtvrté v semifinále, do kterého prošel přes nebezpečného Ukrajince.

Dolgopolov už letos dokázal porazit Nadala, Davida Ferrera i Stanislase Wawrinku. "Alex v posledních týdnech ukázal, že je schopen zničit velká jména, proto jsem to bral jako velkou výzvu a zvládl jsem to dobře. Je velmi nepříjemným soupeřem. Těžko se proti němu hledá rytmus. Na to jsem se hodně soustředil a hrál jsem velmi dobře," pochválil se Berdych. "Navíc nepříjemně foukalo a o to to bylo těžší."

Berdych i Nadal vypadli na předchozím turnaji série Masters v Indian Wells hned na začátku, proto bylo pro oba důležité v Miami uspět. "Pro moje sebevědomí to bylo hodně potřeba," přitakal Nadal, který má s Berdychem celkem bilanci 17:3. "Rozdíl mezi čtvrtfinále a semifinále je velký, musím hrát ještě lépe," řekl Nadal směrem k zápasu s Berdychem.

V turnaji žen se druhou finalistkou stala Číňanka Li Na. Vítězka Australian Open porazila ve vyrovnaném utkání Slovenku Dominiku Cibulkovou, finalistku z Melbourne, 7:5, 2:6 a 6:3 a v sobotním finále vyzve v boji o titul Američanku Serenu Williamsovou.

Výsledky turnaje v Miami:

Muži, dvouhra - čtvrtfinále: Nadal (1-Šp.) - Raonic (12-Kan.) 4:6, 6:2, 6:4

Ženy, dvouhra - semifinále: Li Na (2-Čína) - Cibulková (10-SR) 7:5, 2:6, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články