Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Berdych jde v Paříži do osmifinále, Djokovič padl

Paříž - Český tenista Tomáš Berdych úspěšně zvládl vstup do turnaje série Masters v Paříži. Ve druhém kole dnes v hale Bercy porazil Itala Andrease Seppiho 7:6 a 6:2 a postoupil do osmifinále. V něm narazí na Kevina Andersona z Jihoafrické republiky, jenž ve druhém kole ve třech setech porazil domácího Richarda Gasqueta. Z turnaje nečekaně vypadl Novak Djokovič, který byl po odhlášení Rogera Federera nejvýše nasazeným hráčem. Srb prohrál 6:0, 6:7 a 4:6 s Američanem Samem Querreym. 

Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA autor: EPA/SOREN ANDERSSON

Berdych měl coby pátý nasazený v úvodním kole volný los a proti Seppimu se dostával pozvolna do tempa. Italský soupeř, který českou mužskou jedničku porazil ve dvou ze šesti předchozích utkání, vzdoroval celou první sadu. V tie-breaku ale Berdych Seppiho odpor zlomil. Nejprve sice dvakrát nevyužil minibreak, pak ovšem počkal na soupeřovy nevynucené chyby a vyhrál ve zkrácené hře 8:6. Druhý set už byl formalitou.

Berdych v Paříži ladí formu na blížící se vrcholy sezony. Od pondělí ho čeká Turnaj mistrů v Londýně a za další týden pak finále Davisova poháru, v němž Češi přivítají v Praze obhájce titulu ze Španělska.

Pětadvacetiletý Djokovič zahájil své účinkování v Paříži ve velkém stylu. Do haly Bercy přišel k pobavení publika v masce zlosyna z Hvězdných válek Dartha Vadera a na kurtu dominoval. První set získal hladce za 20 minut a vyhrál i dva gamy následující sady.

Novak Djokovič bavil diváky v masce z Hvězdných válek, z turnaje v Paříži ale vypadl
zdroj: EPA autor: IAN LANGSDON

Od stavu 0:2 v druhém setu však 23. hráč žebříčku Querrey dramaticky zlepšil svou hru a povedl se mu překvapivý obrat. Set získal v tie-breaku a v rozhodující sadě brzy vzal Djokovičovi podání. Výhodu navzdory pěti Srbovým brejkbolům v deváté hře udržel a po tvrdém podání proměnil druhý mečbol. Celkem favorita zasypal 18 esy. V takto rané fázi turnaje Djokovič naposledy vypadl v březnu 2010 v Miami.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články