Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Berdych i Štěpánek v Miami skončili

Miami - Čeští tenisté Tomáš Berdych i Radek Štěpánek vypadli na turnaji Masters v Miami shodně v osmifinále. Berdych nestačil na světovou trojku Novaka Djokoviče. Srbskému tenistovi podlehl 3:6 a 2:6, a nezopakoval tak loňskou semifinálovou účast. Štěpánek proti Španělu Fernandu Verdascovi uhrál dokonce ještě o jednu hru méně.

Berdych nezačal druhý vzájemný souboj dobře a hned ve třetím gamu přišel o servis. Přestože svého soupeře dokázal občas přesnými údery k postranním čarám rozběhat, Djokovič si podání podržel a první sadu vyhrál 6:3.

Náznak zlepšení předvedl český tenista v úvodu druhé sady, když proměnil svůj jediný brejkbol. Výhodu však rychle ztratil, a jelikož od té doby už neuhrál ani game, odešel z kurtu poražen za hodinu a 12 minut se svěšenou hlavou.

Již potřetí během tohoto roku se utkal Štěpánek s osmým nasazeným Verdascem, výsledek dnešního duelu se k radosti Španěla velmi podobal tomu z třetího kola Australian Open. Tehdy uhrál český reprezentant během tří setů jen čtyři gamy, tentokrát odešel poražen ve dvou setech dvakrát 2:6.

Na podniku s dotací 4,5 milionu dolarů tak hájí české barvy už jen Iveta Benešová, která bude hrát ve čtvrtfinále proti Venus Williamsové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články