Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Berdych i Štěpánek odletí na Davis Cup do Rumunska

Praha – Tenisté Tomáš Berdych i Radek Štěpánek odletí v neděli s českým týmem do Rumunska k utkání o udržení ve Světové skupině Davisova poháru. Opory výběru kapitána Jaroslava Navrátila léčí od grandslamového US Open zraněná ramena. Existuje ale naděje, že by oba mohli příští týden v Bukurešti nastoupit.

"Jsem rád, že s týmem odletí Tomáš i Radek," uvedl den před cestou kapitán Navrátil na týmovém Facebooku. Vedle devátého hráče světa Berdycha a pětadvacátého Štěpánka povolal kapitán k Lukáši Rosolovi a Janu Hájkovi i deblistu Lukáše Dlouhého.

"O finální nominaci rozhodneme až ve čtvrtek před losem"

Nejdříve Štěpánek a po něm i Berdych minulý týden nedohráli v New Yorku zápasy na US Open kvůli zraněným ramenům. Oba má v péči fyzioterapeut Pavel Kolář. "Budou se na místě připravovat pod jeho dohledem a o finální nominaci rozhodneme až ve čtvrtek před losem. I proto jsem povolal Dlouhého," řekl Navrátil.

Problém s nominací mají i Rumuni, kterým chybí kvůli únavě jednička Victor Hanescu. Jejich celek tvoří kvarteto Adrian Ungur (136. v žebříčku ATP), Victor Crivoi (216.), Marius Copil (238.) a jedenáctý deblista světa Horia Tecau. Zápas se bude hrát 16. až 18. září na antuce v Bukurešti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články