Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Berdych i Kvitová jsou v žebříčku šestí

Londýn - Tomáš Berdych zůstal po nedělním triumfu ve Stockholmu na šestém místě světového žebříčku. Na stejnou pozici klesla z páté příčky Petra Kvitová, kterou čeká v tomto týdnu obhajoba titulu na Turnaji mistryň v Istanbulu.

V deblovém žebříčku poskočily stříbrné olympijské medailistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková, které v Lucemburku získaly čtvrtý titul v sezoně. Hlaváčková se posunula ze šestého na třetí místo, Hradecká je se stejným počtem bodů hned za ní. Před českou dvojicí jsou pouze Italky Roberta Vinciová a Sara Erraniová.

Kvitovou předstihla Němka Angelique Kerberová, přestože kvůli zranění nohy vynechala turnaje v Linci a Lucemburku. Ani česká tenistka v uplynulých dvou týdnech nikde nehrála, zatímco před rokem se na Turnaj mistryň naladila vítězstvím v Linci.

Lucie Šafářová, která v minulém týdnu vypadla v Moskvě ve druhém kole, si polepšila v žebříčku z 18. na 17. místo a vyrovnala své maximum z letošního srpna. Její přemožitelka a čtvrtfinalistka Kremlin Cupu Klára Zakopalová se posunula z 31. na 28. pozici. Nejvýše byla sedmadvacátá v březnu 2006.

Rekordní osmou sezonu zakončí na prvním místě žebříčku mužské čtyřhry bratři Bob a Mike Bryanové. Čtyřiatřicetiletá americká dvojčata jsou jedinými deblisty, kteří společně dokázali za posledních deset let vyhrát v každé sezoně alespoň pět titulů. Olympijští vítězové triumfovali na každém ze čtyř grandslamových turnajů a mají na kontě rekordních 82 trofejí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články