Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Berdych hladce postoupil, fedcupové reprezentantky v Madridu skončily

Madrid - Karolína Plíšková skončila v Madridu potřetí za sebou ve 2. kole. Tentokrát nestačila na lotyšskou antukářku Anastasiji Sevastovovou. Postup do osmifinále těsně unikl také Kateřině Siniakové, která nedotáhla nadějně rozehraný duel s nejvýše nasazenou Angelique Kerberovou. Barbora Strýcová španělskou metropoli opouští také, jelikož podlehla domácí Laře Arruabarrenaové. Naopak Tomáš Berdych zvládl vstup do turnaje na výbornou.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Bernd Weissbrod

Jednatřicetiletý Berdych, jenž v posledních šesti letech hrál na Masters v Madridu vždy minimálně čtvrtfinále, ztratil proti Istominovi při svém podání za celý zápas jen sedm fiftýnů a soupeře z kvalifikace vyřadil za 62 minut. S Haasem se dosud utkal čtyřikrát a jejich bilance je vyrovnaná. Na antuce spolu na okruhu ATP ještě nikdy nehráli.

Zatímco pro Plíškovou je antuka neoblíbeným povrchem a před týdnem doma v Praze prohrála hned v 1. kole, Sevastovová má na antuce nejlepší bilanci. Proti české jedničce nekazila, diktovala tempo hry a poprvé si v Madridu zahraje osmifinále. V něm narazí buď na Barboru Strýcovou, nebo na domácí Laru Arruabarrenovou, které se utkají ještě dnes. 

Plíšková nad 22. hráčkou žebříčku vedla ještě 3:2, ale dalších sedm gamů patřilo Lotyšce a až za stavu 0:3 ve druhé sadě svitla české tenistce malá naděje. Ve druhém setu však nakonec získala rovněž jen tři hry a po třetím mečbolu pro ni přípravný turnaj na Roland Garros s účastí celé světové špičky skončil. Na antuce má letos Plíšková bilanci 2:3.

Siniaková vstoupila do zápasu s Kerberovou třemi ztracenými servisy a první set za necelou půlhodinu prohrála. Ve druhé sadě ale soupeřku přitlačila, zlepšila vlastní podání a zdálo se, že i ve třetí sadě kráčí za postupem. V sedmé hře se dostala do vedení, za stavu 5:4 ale nedokázala zápas dopodávat a koncovku nezvládla.

Kerberová, jež vloni vypadla v Madridu v prvním kole s Barborou Strýcovou, se díky vítězství posune v příštím vydání světového žebříčku zpět na první místo před Serenu Williamsovou. Její další soupeřkou bude Kanaďanka Eugenie Bouchardová, jež po téměř třech hodinách porazila 7:5, 2:6, 6:4 vracející se Rusku Marii Šarapovovou.

Barbora Strýcová absolvovala v neděli dvouapůlhodinovou vítěznou bitvu s Lucií Šafářovou a úbytek sil byl na ní znát. Zápas nicméně zahájila dobře - nad 62. hráčkou světa Arruabarrenovou, kterou v únoru porazila ve dvou setech, vyhrála první set 6:3 a ve druhém vedla 3:2 s brejkem.

Poté se však patnáctá nasazená Češka nechala rozhodit diskuzemi s hlavní rozhodčí a bouřlivým domácím publikem - čtyřmi prohranými gamy za sebou totiž sadu ztratila. Ve třetím dějství už na soupeřku nestačila a svůj čtvrtý třísetový duel během pěti dnů prohrála 6:3, 3:6, 3:6.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Madridu

Muži:

Dvouhra - 1. kolo: Haase (Niz.) - Evans (Brit.) 7:5, 6:2, Berdych (11-ČR) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:4, Simon (Fr.) - Monfils (15-Fr.) 0:6, 6:0, 7:6 (7:0), Dimitrov (12-Bulh.) - Kohlschreiber (Něm.) 7:6 (9:7), 6:4, Copil (Rum.) - García-López (Šp.) 7:6 (8:6), 4:6, 7:6 (11:9), Mayer (Něm.) - Granollers (Šp.) 7:5, 7:5, Kyrgios (16-Austr.) - Baghdatis (Kypr) 7:6 (7:1), 6:4, Donaldson (USA) - Mannarino (Fr.) 7:5, 6:3.  

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo: Sevastovová (Lot.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 6:3, 6:3, Kerberová (1-Něm.) - Siniaková (ČR) 6:2, 1:6, 7:5, Arruabarrenaová (Šp.) - Strýcová (15-ČR) 3:6, 6:3, 6:3, Bouchardová (Kan.) - Šarapovová (Rus.) 7:5, 2:6, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo: Babosová, Hlaváčková (5-Maď./ČR) - Kontaová, Rogersová (Brit./USA) 7:5, 6:1, McHaleová, Niculescuová (USA/Rum.) - Krejčíková, Kudrjavcevová (ČR/Rus.) 6:3, 3:6, 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články