Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Berdych dostal od Almagra kanára a v Indian Wells dohrál

Indian Wells (USA) - Tenista Tomáš Berdych dohrál na turnaji série Masters v Indian Wells stejně jako v loni v osmifinále. Sedmý nasazený hráč dnes nestačil na dvanáctku Nicoláse Almagra a se Španělem prohrál 4:6 a 0:6. Ve dvouhrách v Indian Wells už nezůstal žádný český tenista ani tenistka. Šanci uspět v americké poušti mají české barvy ještě ve čtyřhře mužů i žen.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

Berdych, který porazil Almagra letos na Australian Open, špatně podával a zaostával ve výměnách. Zatímco Španělovy údery byly razantní i chytré, svěřenec kouče Tomáše Krupy se snažil hrát přímočaře a trefoval často aut nebo síť.

V prvním setu přišel Berdych o podání po nevynucených chybách, kterých udělal v zápase celkem 31, v sedmé hře. Sebevědomě hrající Almagro diktoval tempo hry a českého daviscupového reprezentanta pak deklasoval. Berdych prohrál od stavu 4:5 sedm her v řadě, v druhém setu mu "zazpíval kanár" a zápas ztratil za hodinu a čtvrt.

Set v poměru 0:6 prohrál Berdych na okruhu ATP naposledy loni v červenci, v semifinále turnaje v Bastadu mu "kanára" uštědřil domácí Švéd Robin Söderling.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články