Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Berdych dohrál v Cinncinati hned na úvod, Del Potro ho vyprovodil kanárem

Cinncinati (USA) – Pouze dvě hodiny trvala účast Tomáše Berdycha na turnaji v Cinncinati. Desátý nasazený český tenista skončil v prvním kole na raketě Argentince Juana Martína del Potrea, s nímž padl po setech 6:3, 6:7 a 0:6.

Tomáš Berdych
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

Jednatřicetiletý Berdych nastoupil v Cincinnati týden poté, co se kvůli zranění zad musel odhlásit z předchozího turnaje série Masters v Montrealu. Nejlepší český tenista musel čelit sedmnácti Del Potrovým esům a jedenácti brejkbolům, z nichž odvrátil sedm.

Po zisku první sady Berdych zabojoval v setu druhém a z nepříznivého stavu 2:5 si dokázal vynutit tie-break. V něm však Del Potro dominoval 7:1 a pohodu si přenesl i do rozhodujícího setu a českému soupeři nadělil "kanára". Berdych tak o tři roky mladšímu Argentinci podlehl v osmém vzájemném duelu popáté.

Je nám líto, video expirovalo.
Del Potro vyprovodil Berdycha ze Cincinnati kanárem

Svou soupeřku pro druhé kolo už zná světová jednička Karolína Plíšková, jež měla v prvním kole volný los. Poprvé v kariéře se utká s dvacetiletou Ruskou Natalií Vichljancevovou, aktuálně 64. tenistkou světa.

Z turnaje se na poslední chvíli odhlásil Milos Raonic, jehož trápí levé zápěstí. Kanadský tenista se tak stal sedmým hráčem elitní desítky žebříčku, který odřekl v Cincinnati start.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články