Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Berdych a Štěpánek vyhráli čtyřhru a tenisté vedou nad Srby 2:1

Praha - České tenisty dělí jeden bod od postupu do semifinále Davisova poháru. Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem na antuce v pražské O2 areně vyhráli čtyřhru nad párem Nenad Zimonjič a Ilja Bozoljac s přehledem 6:4, 6:2 a 7:6 a tým kapitána Jaroslava Navrátila vede nad Srbskem 2:1. Přidat třetí český bod může světová sedmička Berdych, jenž se v úvodní nedělní dvouhře od 13:00 střetne v souboji týmových jedniček s osmým hráčem žebříčku ATP Jankem Tipsarevičem. Po nich by o případný vítězný bod měli bojovat Štěpánek s Viktorem Troickým.

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

V pátečních dvouhrách porazil Berdych hladce Troického 6:2, 6:1, 6:2, Štěpánek pak nevyužil tři mečboly a prohrál s Tipsarevičem 7:5, 4:6, 4:6, 6:4 a 7:9. Nad Štěpánkovým startem ve čtyřhře proto visel otazník. Třiatřicetiletý tenista dohrál po půl jedenácté večer a v závěru dvouhry měl křeče. "Byl unavený, spal jen pět hodin, ale je to tak důležitý zápas," oznámil Navrátil, že Štěpánek čtyřhru nevynechá.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Srbsko

Na kurtu působil Štěpánek svěže a předváděl technické finesy - jako třeba přesný lob. Hlavně měl vedle sebe Berdycha, který hrál stejně jako ve dvouhře výborně. Přesně returnoval a jeho tvrdé údery odzadu dělaly srbskému páru velké problémy. K tomu Berdych přidal i nekompromisní voleje a bezchybné smeče. Bozoljacova nominace do čtyřhry k Zimonjičovi byla nečekaná. Spíše se očekávalo, že nastoupí Tipsarevič. "Zvolil jsem Bozoljace a Zimonjiče, protože hrají dobře, ale musím českému páru pogratulovat," řekl Obradovič.

Fanoušci českého daviscupového týmu
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Český pár od prvního míče tlačil. O první získaný brejk ještě přišel, ale druhý mu pak zajistil úvodní set. V druhé sadě už Berdych se Štěpánkem dominovali. V třetím setu domácí prohrávali 0:3, ale ztrátu podání smazali a rozhodli v tie-breaku. Jubilejní desátou daviscupovou deblovou výhru Berdycha se Štěpánkem stvrdil po dvou hodinách a 23 minutách při mečbolu druhý jmenovaný přímým bodem z podání.

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Byli jsme od začátku lepším týmem, i když jsme si to v úvodu třetího setu zkomplikovali, ale dotáhli jsme to a předvedli skvělý týmový výkon," řekl Štěpánek. "Jsem rád, že se nám to vždycky dobře sejde a jsme schopni se doplnit. Mám radost, že nám to jde a děláme body," prohlásil Berdych.

Štěpánek potvrdil, že se mu letos ve čtyřhře nadmíru daří. V lednu se radoval ze svého premiérového grandslamového titulu, který získal na Australian Open spolu s Indem Leanderem Paesem, a na DC přijel po nedělním triumfu v Miami.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články