Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych a Štěpánek se opět představí na týmovém SP

Düsseldorf - Čeští tenisté se po roční pauze znovu představí na Světovém poháru týmů v Düsseldorfu. Národní barvy budou hájit oba nejlepší čeští hráči současnosti Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, pro které to bude zároveň příprava na červencový souboj s Chile ve čtvrtfinále Davisova poháru. Berdych (20. hráč světa) ve spolupráci se Štěpánkem (18.) v minulém roce dotáhli českou reprezentaci do finále Davisova poháru a nyní si spolu poprvé zahrají i na týmovém mistrovství světa. To se uskuteční od 16. do 22. května.

Zatímco Štěpánek turnaj družstev na antuce v Düsseldorfu v minulosti vynechával, pro Berdycha půjde již o čtvrtou účast během posledních pěti let. V roce 2007 dokonce s Martinem Dammem a Janem Hájkem postoupil do finále, v němž Češi podlehli Argentině. Také Štěpánek má na kontě finálovou účast, ovšem již z roku 2003. V Düsseldorfu se představil i o rok později, od té doby však chyběl.

Pro české tenisty půjde také o dobrou přípravu na daviscupový souboj s Chile, který se v červenci v Jižní Americe odehraje rovněž na antuce.

Vedle Čechů je zatím jediným zatím známým účastníkem SP domácí Německo, které bude spoléhat na Philippa Kohlschreibera a Andrease Becka. Američany budou zastupovat Sam Querrey, John Isner a specialisté na čtyřhru dvojčata Bob a Mike Bryanovi. Dalších šest účastníků bude oznámeno v příštích dnech a následně rozděleno do dvou čtyřčlenných skupin, jejichž vítězové se utkají ve finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články