Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Berdych a Štěpánek jdou v Barceloně do osmifinále

Barcelona - Čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek úspěšně zvládli své zápasy druhého kola turnaje v Barceloně a postoupili do osmifinále. Berdych po dvouhodinové bitvě zdolal domácího Oscara Hernandeze. Třiadvacetiletý Čech ve druhém kole zvítězil 6:2, 4:6 a 6:3. Berdych tak na barcelonské antuce teprve potřetí v sezoně vyhrál na jednom turnaji alespoň dva zápasy po sobě. To se mu zatím pod novým koučem Tomášem Krupou povedlo jen na Australian Open a v Miami. Devátý nasazený Štěpánek vyhrál nad Srbem Jankem Tipsarevičem první set v tie-breaku a poté mu nadělil pověstného "kanára".

Za vítězstvím nad španělským třicátníkem směřoval český daviscupový reprezentant po prvním setu, který získal za 35 minut. Hned v prvním gamu druhé sady však ztratil podání, a i když ho získal posléze zpět, Hernandez díky dalšímu brejku set vyhrál. 

Rozhodující okamžik zápasu pak přišel v páté hře třetí sady, kdy Berdych prolomil popáté soupeřovo podání a výhodu si už při vlastním servisu podržel. V boji o postup do čtvrtfinále se může český tenista utkat opět se španělským hráčem, pokud druhý nasazený Fernando Verdasco vyřadí ve svém úvodním utkání na turnaji Nicolase Lapenttiho z Ekvádoru.

Lapentti porazil minulý týden už v prvním kole v Monte Carlu Štěpánka, jenž se za brzké vyřazení rehabilitoval v Barceloně zatím postupem do osmifinále. Dnes dělal třicetiletému Čechovi Tipsarevič potíže pouze v prvním setu, který musela rozhodnout zkrácená hra. Tu získal Štěpánek jednoznačně 7:2 a pohodu si přenesl i do následující sady, v níž nepovolil o šest let mladšímu soupeři ani game. O čtvrtfinále se 19. hráč světa Štěpánek utká s vítězem duelu Michail Južnyj - Stanislas Wawrinka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články