Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Benešová zahájila sezonu výhrou nad Šafářovou

Brisbane (Austrálie) - Tenistka Iveta Benešová vstoupila do nového roku vítězstvím 2:6, 7:5 a 7:5 nad Lucií Šafářovou v českém souboji prvního kola turnaje v Brisbane. Osmadvacetiletá rodačka z Mostu porazila svou o čtyři roky mladší krajanku v šestém vzájemném duelu poprvé v kariéře.

Iveta Benešová
zdroj: ISIFA/EPA

Benešovou v druhém kole turnaje, který loni vyhrála Petra Kvitová, čeká nejspíš souboj s domácí hvězdou Samanthou Stosurovou. Nasazená jednička a vítězka US Open by podle papírových předpokladů neměla mít na úvod problémy s Anastasií Jakimovovou z Běloruska.

Úspěšně se na okruh WTA vrátila Belgičanka Kim Clijstersová, jež bude za dva týdny v Melbourne obhajovat svůj loňský triumf z Australian Open. Bývalá světová jednička, která musela loňskou sezonu ukončit předčasně kvůli zranění už v srpnu, porazila v prvním kole 6:1, 6:4 Rumunku Simonu Halepovou.

V hlavní soutěži dvouhry v Brisbane jsou ještě Klára Zakopalová a Barbora Záhlavová-Strýcová, mezi muži Radek Štěpánek. Druhá hráčka světa Kvitová loňský titul neobhajuje, neboť společně s českou mužskou jedničkou Tomášem Berdychem reprezentuje na Hopmanově poháru v Perthu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články