Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Benešová, Štěpánek a Berdych postoupili do druhého kola Wimbledonu

Londýn - Iveta Benešová se jako první česká tenistka dostala přes první kolo Wimbledonu. Na trávě v All England Clubu si poradila s domácí Katie O'Brienovou po setech 6:2, 5:7 a 6:4. Suverénně postoupil i Radek Štěpánek přes Kolumbijce Alejandra Fallu a Tomáš Berdych přes domácího Alexe Bogdanovice. Další boje se naopak nebudou týkat Petry Kvitové ani Nicole Vaidišové. Šestadvacetiletá Benešová, která je současnou českou jedničkou, se sice stejně jako její soupeřka trápila při vlastním podání, na rozdíl od hráčky z druhé světové stovky žebříčku však dokázala brejkboly odvracet. V prvním setu se jí to podařilo hned desetkrát.

V druhé sadě se však hra vyrovnala a Benešová neudržela důležitý servis, což umožnilo Britce vrátit se do hry. V rozhodujícím setu Benešová prohrávala již 1:3, ale poté vyhrála pět her oproti jedné hře soupeřky a teprve podruhé z osmi pokusů postoupila na Wimbledonu do 2. kola.

V něm se střetne s šestou nasazenou Srbkou Jelenou Jankovičovou. Ta dnes vyřadila Němku Julii Görgesovou po výhře 6:4 a 7:6. Benešová má s Jankovičovou vyrovnanou bilanci, když obě jednou vyhrály.

Postupuje také Berdych

Štěpánek potvrdil pozici nasazeného hráče a Fallovi vždy v úvodech setů vzal servis. Suverénní výkon a vítězství 6:4, 6:4 a 6:1 korunoval čistou hrou při soupeřově podání. V příštím kole jej čeká další tenista preferující spíše antukový povrch, buď Ital Potito Starace, nebo Argentinec José Acasuso. 

O několik minut později skončil úspěšně duel úvodního kola i pro Berdycha, jenž vyřadil rovněž ve třech setech Brita Alexe Bogdanovice. V utkání nemusel čelit ani jednomu brejkbolu, sám v každém setu jeden proměnil. Při vlastním servisu povolil za celý zápas soupeři jen 10 míčů a vše zakončil stylově esem. Nyní se může těšit na souboj s Francouzem Paulem-Henrim Mathieuem.

Kvitová nezvládla Kirilenkovou

Jednašedesátá hráčka světa Kvitová měla duel s Ruskou Marií Kirilenkovou dobře rozehraný, ale nezvládla koncovku prvního setu. V druhém dějství pak rychle ztratila podání, a přestože v žebříčku podobně postavené soupeřce rovněž vzala servis, prohrála opět 4:6. 

Vaidišová sice loni na londýnské trávě došla až do čtvrtfinále, od té doby se však potýká se ztrátou formy, což potvrdila i dnes. S Paraguaykou Rossanou De Los Ríosovou prohrála po velkém boji 4:6, 7:6 a 4:6. Česká tenistka se ve druhém setu dvakrát zachránila v zápase poté, co její soupeřka vždy podávala na vítězství. 

Po vyhraném tie-breaku se sama dostala na chvíli do vedení a znovu Paraguayce vzala servis. Výhodnou pozici ale neudržela, za stavu 4:5 v rozhodující sadě kapitulovala celkově poosmé při vlastním podání a se soutěží se musela rozloučit.

Safinová možná překoná prokletí

Bez vážnějších problémů postoupily do druhého kola obhájkyně prvenství Venus Williamsová i světová jednička Dinara Safinová. Williamsová si poradila se Stefanií Vögeleovou ze Švýcarska po setech 6:3 a 6:2. V dalším kole se utká s Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou. Safinová zlomila odpor 72. hráčky světa Lourdes Dominguezové ze Španělska až v závěru prvního setu a vyhrála 7:5 a 6:3. Ruská tenistka dosud nikdy na Wimbledonu nepřešla třetí kolo, nyní ji čeká přemožitelka Vaidišové De Los Ríosová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články