Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Benešová start sezony nezvládla

Brisbane (Austrálie) - Nejlepší česká tenistka Iveta Benešová zahájila novou sezonu prohrou. Na turnaji v Brisbane vypadla v úvodním kole jako nasazená osmička s Němkou Andreou Petkovicovou po setech 7:6, 2:6 a 1:6. Další kolo si naopak zahraje Barbora Záhlavová-Strýcová. Ta vyřadila Bělorusku Olgu Govorcovovou ve dvou setech 6:4 a 6:1.

Soupeřkou Záhlavové-Strýcové bude sedmá nasazená Melinda Czinková z Maďarska. Na její raketě zůstala další česká hráčka Lucie Hradecká, která prohrála 4:6, 6:3 a 3:6. Duel prvního kola čeká v pondělí také na Lucii Šafářovou, v mužské části turnaje se představí i daviscupoví reprezentanti Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.

Turnaj s dotací 220 000 dolarů zahájila bezchybně nejvýše nasazená Kim Clijstersová. Vítězka loňského US Open nedala šanci Italce Tathianě Garbinové, která uhrála jen tři gamy. "Je příjemné být zase zpátky na kurtu. Ráda tu hraju, rozhodně mi to usnadní (časovou) změnu před Melbourne," vyhlíží bývalá světová jednička úvodní grandslamový turnaj sezony.

Další soupeřkou Clijstersové bude domácí Alicia Moliková. Ta prožila zdařilý comeback po více než 17 měsících, když udolala ve třech setech Rusku Jekatěrinu Makarovovou. Moliková se naposledy objevila na okruhu předloni při olympiádě v Pekingu. Od té doby ji trápila různá zranění a zánět středního ucha. Konec kariéry si však loni rozmyslela a nyní se chce pokusit o návrat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články