Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Benešová si zahraje ve Fezu o titul s Halepovou

Fez - Tenistka Iveta Benešová si zahraje v marockém Fezu o turnajový titul. V dnešním semifinále porazila po bitvě Francouzku Alize Cornetovou 6:3, 4:6 a 7:5. Její soupeřkou bude v sobotu Rumunka Simona Halepová, která vyřadila další českou hráčku Renatu Voráčovou. Sedmadvacetiletá Benešová bude usilovat v osmém finále teprve o druhý titul v kariéře. Dosud se radovala z celkového prvenství pouze před šesti lety v Acapulku. Téměř tříhodinový souboj s Cornetovou začala lépe, francouzská soupeřka ale měla lepší koncovku druhé sady a srovnala stav.

V rozhodujícím dějství vedla Benešová už 4:0, ale pak úplně vypadla z rytmu a dovolila Cornetové otočit na 4:5. Naštvaná gesta však česká hráčka včas vystřídala za přesnější údery, sebrala zpět Francouzce podání a vyhrála i zbývající dva gemy. Nyní čeká sedmou nasazenou hráčku duel proti talentované Rumunce Halepové. Ta po postupu z kvalifikace prochází bez zaváhání i hlavní soutěží a dnes porazila Voráčovou 7:5 a 6:4.

Šestadvacetiletá Voráčová už překvapila samotným postupem mezi nejlepší čtyřku, poté co porazila nasazené Melindu Czinkovou a Angelique Kerberovou. Souboj s bývalou vítězkou juniorky na Roland Garros Halepovou začala perfektně a ujala se vedení 3:0. Její časté nevynucené chyby však vrátily Rumunku do hry a sadu Halepová vyhrála. Voráčová si o přestávce postěžovala trenérovi Liboru Šubertovi na bolest ruky, duel ale nevzdala. Za nepříznivého stavu 1:4 opět zatlačila Rumunku tvrdými údery a snížila na 4:5. V klíčovém desátém gamu ještě odvrátila dva mečboly, při třetím už ale poslala míč do autu. Osmnáctiletá Rumunka si zahraje finále poprvé v kariéře.

Benešová i Voráčová se objeví ve finále čtyřhry. Po boku Španělky Anabel Medinaové bude hrát Benešová, partnerkou Voráčové je fedcupová reprezentantka Lucie Hradecká.

Šafářovou zastavila ve Stuttgartu tenistka z kvalifikace

Tenistka Lucie Šafářová vypadla na turnaji ve Stuttgartu ve čtvrtfinále. Den po triumfu nad druhou hráčku světa a turnajovou jedničkou Caroline Wozniackou prohrála česká fedcupová reprezentantka s účastnicí kvalifikace. Rusce Anně Lapuščenkovové podlehla Šafářová před zraky přítele Tomáše Berdycha po setech 6:7, 6:1 a 1:6. Ruské tenistce přitom patří v žebříčku WTA až 138. místo a je nejhůře postavenou hráčkou, která kdy v historii stuttgartského turnaje postoupila do semifinále.

S turnajem se rozloučily bývalé světové jedničky Dinara Safinová, jež coby turnajová dvojka nestačila na Izraelku Shahar Peerovou, a čtyřka Jelena Jankovičová, nad jejíž síly byla vracející se Justin Heninová z Belgie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články