Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Benešová se Strýcovou vybojovaly čtvrtý letošní titul

Lucemburk - České tenistky Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová získaly v Lucemburku čtvrtý letošní společný titul ve čtyřhře. V dnešním finále porazily 7:5, 6:3 krajanku Lucii Hradeckou a Rusku Jekatěrinu Makarovovou. Dvouhra skončila triumfem světové trojky Bělorusky Viktorie Azarenkové, kterou nicméně v pondělním žebříčku přeskočí Petra Kvitová.

Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: Getty Images

Dvaadvacetiletá Azarenková vytěžila z patnácté finálové účasti osmý titul. Niculescuové v jejím prvním finále nedala šanci a porazila ji dvakrát 6:2. Nad 34. hráčkou světa zvítězila i počtvrté v kariéře. Azarenkové finálové vítězství v Lucemburku nad Rumunkou Monikou Niculescuovou k udržení třetí příčky nepomohlo. Odečtou se jí totiž body za loňský Turnaj mistryň, kterého se v nadcházejícím týdnu zúčastní poprvé i Kvitová. V pondělním pořadí WTA před českou vítězkou Wimbledonu zůstanou jen Dánka Caroline Wozniacká a Ruska Maria Šarapovová.

Nejvýše nasazené Benešová a Záhlavová-Strýcová, které na rozdíl od Hradecké nebyly nominovány na fedcupové finále v Moskvě, už letos triumfovaly v Sydney, Monterrey a Barceloně. Záhlavová-Strýcová navíc získala titul v Hertogenboschi s další českou hráčkou Klárou Zakopalovou.

Benešová má po dnešku na kontě 13 vyhraných turnajů v deblu, její tradiční spoluhráčka o dva víc.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články