Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Benešová postoupila v Barceloně do čtvrtfinále, poprvé v sezoně

Barcelona - Česká tenistka Iveta Benešová se poprvé v sezoně probojovala do čtvrtfinále. Po třech porážkách za sebou hned v prvním kole si náladu zlepšila v Barceloně, kde po krajance Petře Kvitové porazila i pátou nasazenou Rumunku Soranu Cirsteaovou poměrně hladce 6:1 a 6:4. Sedmadvacetileté Benešové, které v žebříčku WTA patří 69. pozice, se v této sezoně příliš nedařilo. Z devíti turnajů hned na sedmi vypadla v prvním kole a na žádném nevyhrála alespoň dva zápasy za sebou. To se jí povedlo až nyní v Barceloně.

V souboji s o sedm let mladší jednačtyřicátou hráčkou světa byla od začátku lepší - v první sadě Rumunce téměř nic nedovolila. Druhá sada už byla vyrovnanější, ovšem v sedmé hře prorazila Benešová soupeřčino podání a za hodinu a osm minut slavila cenné vítězství.

Do čtvrtfinále se probojovala téměř po půl roce. Naposledy se jí to podařilo na konci září v Tokiu. O semifinále se nyní utká s Kazaškou Jaroslavou Švedovovou, s níž dosud jediný vzájemný souboj před dvěma lety v Pekingu prohrála ve třech setech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články