Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Benešová porazila v českém duelu Kvitovou, Berdych přehrál Gasqueta

Barcelona - Tenistka Iveta Benešová vyšla vítězně z českého duelu na turnaji v Barceloně. V prvním kole dnes zdolala Petru Kvitovou 6:1 a 6:4. Příští soupeřkou Benešové bude pátá nasazená Sorana Cirsteaová z Rumunska. Tenista Tomáš Berdych na turnaji série Masters v Monte Carlu postoupil už do třetího kola. Desátý nasazený nedal šanci Francouzi Richardu Gasquetovi, kterého porazil 6:2 a 6:0.

Čtyřiadvacetiletý Berdych zdolal Gasqueta za 57 minut. Dalším soupeřem české jedničky bude desátý hráč světa Fernando Verdasco, na kterého rodák z Valašského Meziříčí narazí na třetím turnaji za sebou. Proti šestadvacetiletému Španělovi se Berdychovi daří a v obou předchozích případech ho dokázal porazit. Také celková bilance vzájemných zápasů hovoří pro Berdycha. Český tenista Verdaska zdolal šestkrát a jen třikrát odešel poražen.

Mostecká rodačka Benešová vyhrála za hodinu a jednadvacet minut, když využila sedm z 21 brejkbolů. Svoji o sedm let mladší krajanku Kvitovou díky tomu na turnaji WTA porazila poprvé v kariéře. V loňském roce s ní třikrát prohrála, včetně lednového finále v Hobartu. První kolo přešla aktuálně 69. hráčka světa Benešová teprve potřetí v této sezoně a po třech porážkách v řadě.

Svůj úvodní duel nezvládla česká jednička Lucie Šafářová, která prohrála s Ruskou Reginou Kulikovovou po setech 3:6 a 6:7. Šafářová neprošla přes první kolo na třetím z posledních čtyř turnajů. S antukovým turnajem v Barceloně se v prvním kole rozloučila také Lucie Hradecká, která tak prohrála počtvrté za sebou. Tentokrát 73. hráčce světa vystavila stop Italka Tathiana Garbinová (4:6, 5:7).

Záhlavová-Strýcová postoupila v Charlestonu do druhého kola

Na úvod turnaje v americkém Charlestonu na antuce Záhlavová-Strýcová porazila 6:2 a 6:3 domácí Carly Gullicksonovou. Čtyřiadvacetiletá Záhlavová-Strýcová zdolala o 101 míst ve světovém žebříčku horší hráčku za hodinu a osmnáct minut. Česká tenistka, která na předchozích dvou turnajích úvodní duel nezvládla, se v druhém kole utká s nasazenou jedničkou a světovou dvojkou Dánkou Caroline Wozniackou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články