Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Běloruska Azarenková si kvůli osobním problémům chce dát od tenisu pauzu

Běloruská tenistka Viktoria Azarenková prohlásila, že kvůli problémům v osobním životě neměla na turnaji v Miami do nedělního utkání s Lindou Fruhvirtovou vůbec nastoupit. Bývalá světová jednička zápas za stavu 2:6, 0:3 náhle skrečovala a odešla z kurtu. Nyní si chce od tenisu odpočinout.

"Vůbec jsem neměla chodit na kurt. Poslední týdny je můj osobní život extrémně stresující. Předchozí zápas mě stál hodně sil, ale chtěla jsem znovu hrát před skvělým publikem, které mi pomohlo k postupu. Chtěla jsem to zkusit, ale byla to chyba," řekla dvaatřicetiletá Běloruska.

Dvojnásobná vítězka Australian Open musí kvůli sankcím za ruskou invazi na Ukrajině, kterou Bělorusko podporuje, nastupovat pod neutrální vlajkou. Na březnovém turnaji v Indian Wells se po prohře s Kazaškou Jelenou Rybakinovou na kurtu Azarenková rozplakala. V minulosti rovněž čelila vleklému sporu s bývalým partnerem o péči o syna Lea.

"Vždycky se těším na nové výzvy a turnajový tlak, ale dnes toho bylo na mne příliš. Musím si z toho vzít ponaučení. Dám si pauzu a doufám, že se vrátím," řekla aktuálně 16. hráčka světového žebříčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články