Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Běloruska Azarenková při utkání US Open zkolabovala

New York - Desátá nasazená tenistka Viktoria Azarenková zkolabovala zřejmě i vinou horka v prvním setu utkání 2. kola US Open proti Gisele Dulkové z Argentiny a newyorský grandslamový turnaj pro ni skončil. V New Yorku teplota opět překročila třicítku a Azarenková se evidentně od začátku zápasu necítila dobře. Už v třetím gamu si vyžádala ošetření ruky, zároveň si ale stěžovala i na rozostřené vidění. Z dvorce odvezli jednadvacetiletou běloruskou hráčku zdravotníci na kolečkovém křesle.

Azarenková, která navíc nastoupila v černých šatech, se snažila protahovat pauzy mezi jednotlivými rozehrami, přesto se sotva držela na nohou. Po půlhodině hry se za stavu 1:5 zhroutila za základní čarou na zem a zůstala ležet.

Po rychlé akci zdravotníků opustila kurt na pojízdném křesle, zatímco jí lékař na krku průběžně kontroloval pulz. Představitelé US Open v tiskovém prohlášení uvedli, že Azarenkovou trápila bolest hlavy, kterou nemuselo způsobit horko. "Byla odvezena na testy do nedaleké nemocnice. Abychom chránili její soukromí, nemůžeme poskytnout další detaily. Nicméně můžeme říct, že to zřejmě nebyla nemoc primárně způsobená vedrem," oznámili organizátoři turnaje.

Podle Dulkové byla soupeřka po kolapsu při vědomí a komunikovala. "Bála jsem se o ni. Šla jsem k ní, přinesla jsem jí trochu ledu, udělala jsem, co jsem mohla," řekla argentinská tenistka, která dnešní herní podmínky v New Yorku označila za brutální. "Člověk se v tom horku a vlhku potí tak, že skoro neudrží raketu v ruce," dodala.

Úspěšný vstup do US Open, kde hrál před dvěma lety finále, prožil jeden z favoritů Andy Murray. Čtvrtý nasazený Brit porazil v prvním kole 6:3, 6:2 a 6:2 Slováka Lukáše Lacka.

Andy Murray
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články