Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Belgičanka Heninová nezaváhala v generálce na Wimbledon

Hertogenbosch/Eastbourne – Generálka na Wimbledon, který během své úspěšné kariéry ještě nevyhrála, se povedla Justine Heninové. Belgičanka v dnešním finále porazila Němku Andreu Petkovicovou 3:6, 6:3 a 6:4. Mužské finále vyhrál čtyřiadvacetiletý nenasazený hráč Ukrajinec Sergej Stachovskij, když deklasoval za necelou hodinu 6:3 a 6:0 turnajovou sedmičku Janka Tipsareviče ze Srbska. Český tenista Lukáš Dlouhý spolu se svým tradičním partnerem Leandrem Paesem z Indie však finále na travnatém turnaji prohráli. Na dalším travnatém turnaji v britském Eastbourne vyhrála ruská tenistka Jekatěrina Makarovová a získala svůj první titulu na okruhu WTA. Česká tenistka na stejném turnaji Květa Peschkeová na titul nedosáhla. Čtyřiatřicetiletá fedcupová reprezentantka spolu se slovinskou partnerkou Katarinou Srebotnikovou podlehla ve finále ve třech setech americko-australskému páru Lisa Raymondová, Rennae Stubbsová.

Ženské finále turnaje v nizozemském Hertogenboschi obstaraly Belgičanka Justine Heninová s Němkou Andreou Petkovicovou. V něm Belgičanka porazila proti Petkovicovou ve třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Osmadvacetiletá bývalá jednička Heninová tak získala 43. titul v kariéře, z toho druhý po letošním comebacku k tenisu.

Finále mužské dvouhry vyhrál Ukrajinec Sergej Stachovskij. Čtyřiadvacetiletý nenasazený hráč deklasoval v dnešním finále za necelou hodinu 6:3 a 6:0 turnajovou sedmičku Janka Tipsareviče ze Srbska. Jednasedmdesátý hráč žebříčku Stachovskij, jenž žije v Bratislavě a trénuje v tamním Národním tenisovém centru, tak za 55 minut získal svůj třetí titul v kariéře. Poprvé se radoval pod otevřeným nebem, předchozí turnaje v Petrohradu a Záhřebu vyhrál v hale.

Dlouhý s Paesem ve finále nezvládli koncovku

Pro Dlouhého s Paesem to bylo páté letošním finále, na třetí titul v sezoně však nedosáhli. Nejvýše nasazený pár nezvládl totiž závěr zápasu s Robertem Lindstedtem ze Švédska a Horiou Tecauem z Rumunska a podlehl 6:1, 5:7 a 7:10. Český daviscupový reprezentant tak nadále čeká na svou první trofej na trávě, přestože již má ze čtyřher osm turnajových triumfů. Dlouhý s Paesem přitom měli k výhře blízko. Po jasném zisku první sady vedli v druhém setu již 5:4. Pak však ztratili podání a soupeři, nasazení jako turnajové čtyřky, dotáhli zápas do rozhodující třetí sady. V ní již česko-indický pár neustále ztrácel a prohru neodvrátil.

Makarovová si v Eastbourne došla z kvalifikace pro první titul

Makarovová dokráčela na trávě v Eastbourne z kvalifikace až k zisku svého prvního titulu na okruhu WTA. Jednadvacetiletá Ruska, které patří 100. místo v žebříčku, porazila ve finále 7:6, 6:4 Bělorusku Viktorii Azarenkovou. Makarovová se dočkala prvního turnajového vítězství ve třetím finále po loňských neúspěšných pokusech ve Fezu a Estorilu. V Eastbourne byla Makarovová postrachem favoritek a po Flavii Pennettaové, Nadě Petrovové, Světlaně Kuzněcovové a Samantě Stosurové dnes za necelé dvě hodiny zdolala také Azarenkovou, jež usilovala o první letošní titul.

Stejně jako český tenista Lukáš Dlouhý na titul nedosáhla ani tenistka Květa Peschkeová. Čtyřiatřicetiletá fedcupová reprezentantka spolu se slovinskou partnerkou Katarinou Srebotnikovou podlehla ve finále ve třech setech americko-australskému páru Lisa Raymondová, Rennae Stubbsová. Peschkeové se Srebotnikovou unikl druhý společný titul po triumfu v Indian Wells těsně v koncovce. Po jasných setech 6:2 a 2:6 vyhrály Raymondová a Stubbsová, s nimiž v minulosti Peschkeová získala tituly na WTA Tour, rozhodující super tie-break 13:11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články