Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bejlek na Prague Open končí, nestačila na Kalininovou

Osmnáctiletá Sára Bejlek do 2. kola turnaje WTA v Praze nepostoupila. Turnajové trojce Anhelině Kalininové z Ukrajiny podlehla dnes na antuce v pražské Stromovce po více než tříhodinové bitvě 5:7, 7:6, 2:6. Sedmačtyřicátá hráčka světa Kalininová se příště utká s Francouzkou Elsou Jacquemotovou. Přímé přenosy z turnaje sledujte živě na ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Bejlek na Prague Open po boji vypadla

Bejlek, která v utkání přišla desetkrát o servis, doplatila mimo jiné na deset dvojchyb. O devět let starší Kalininová udělala stejný počet dvojchyb, podání ztratila sedmkrát. Česká tenistka prohrála s Ukrajinkou i druhý vzájemný zápas. Na vítězství v hlavní soutěži turnaje WTA čeká už bezmála tři měsíce.

Bejlek nestačil k triumfu ani houževnatý výkon. Přestože o první set přišla v koncovce a ve druhém setu ztrácela 2:5, srovnala a vynutila si zkrácenou hru. V ní odvrátila mečbol, vyhrála 9:7 a živila šanci na velký obrat.

Na začátku třetí sady si ale Bejlek za stavu 0:2 pochroumala po pádu lýtko a vyžádala si pauzu na ošetření. V utkání před domácími fanoušky sice pokračovala, od stavu 2:3 ale ztratila tři gamy po sobě a duel prohrála.

Ve čtyřhře naopak postoupily Barbora Palicová a Dominika Šalková. Čínsko-kazachstánskou dvojici Feng Šuo, Žibek Kulambajevová porazily 7:5, 6:2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články