Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Becker, Edberg a Wilander si přijedou zahrát do Prahy

Ostrava - Tři bývalé světové tenisové jedničky se sejdou na podzim na jednom dvorci při exhibici v Praze. Do české metropole přijedou Němec Boris Becker a švédské legendy Mats Wilander a Stefan Edberg a hrát bude dalších pět tenistů. Představí se 21. listopadu v O2 Aréně na akci nazvaná Advantage Tennis. Předprodej vstupenek v ceně okolo 390 až 690 korun začne 1. října v prodejnách Sazky. Program exhibice začne zhruba v 15:00. Akce vyjde na statisíce dolarů. Organizátoři to oznámili na tiskové konferenci v Ostravě.

"Letos jsme se rozhodli tenistů přivézt víc. Díky spolupráci s Karlem Nováčkem máme dva týmy - tým přátel Nováčka a výběr přátel Borise Beckera. Tito pánové si k sobě vybrali zvučné tenisty a nikdo jim neodřekl. Koncentrace tolika hvězd na jednom místě dlouho nebyla," řekla za pořadatele Petra Langrová-Píchalová.

Pořadatelé připravují dvě čtyřhry a dvě dvouhry. Program zahájí debl Steeb, Jelen proti českému páru Novák, Nováček. Pak si zahraje francouzský tenista Henri Leconte s Wilanderem, dlouholetým kamarádem Nováčka, s kterým hrávali čtyřhru. Následovat bude čtyřhra, která spojí Beckera s Lecontem proti páru Edberg, Wilander. Jako perlička na závěr přijde duel Beckera s elegánem Edbergem.

Exhibice pořádaná Českou sportovní navazuje na loňský rok, kdy Praha tleskala umění sedminásobného vítěze Wimbledonu Peta Samprase. Američanovým soupeřem byl český tenista Radek Štěpánek. "Je to třešnička na dortu, která vychází z loňského roku, protože jsme měli dojem, že to bylo úspěšné," řekl manažer Miroslav Černošek. "V rámci společenského programu na Žofíně vystoupí někteří tenisté i v netenisových rolích," naznačil Černošek, ale více neprozradil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články