Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bartyová uzmula ve Stuttgartu třetí titul v sezoně. V Istanbulu se radovala po 13 letech Cirsteaová

Světová jednička Ashleigh Bartyová otočila finálový zápas na antukovém turnaji ve Stuttgartu a získala třetí letošní vavřín, celkově jedenáctý. Arynu Sabalenkovou z Běloruska porazila australská světová jednička 3:6, 6:0 a 6:3. Následně s Jennifer Bradyovou zvítězily i ve čtyřhře. Ve finále turnaje v Istanbulu přemohla Rumunka Sorana Cirsteaová 6:1, 7:6 Belgičanku Elise Mertensovou a po třinácti letech získala svůj druhý titul na okruhu WTA.

Ashleigh Bartyová ve finále ve Stuttgartu
zdroj: ČTK/AP autor: Marijan Murat

Bartyová prohrála na nejstarším halovém turnaji v Evropě první set jak ve čtvrtfinále proti Karolíně Plíškové, tak v semifinále proti Ukrajince Elině Svitolinové, přemožitelce obhájkyně titulu Petry Kvitové. Hráčka, která v sobotu oslavila 25. narozeniny, však dokázala pokaždé vývoj otočit a při prvním startu na Porsche Grand Prix slavila titul.

Vedoucí žena světového žebříčku vyhrála páté finále za sebou a připsala si jedenácté turnajové prvenství v kariéře. Bartyová se loni po restartu po koronavirové pauze na WTA Tour nevrátila a letos získala už třetí titul. V generálce na Australian Open vyhrála jeden z přípravných turnajů v Melbourne a před třemi týdny obhájila prvenství v Miami.

Dosavadní jediný triumf na okruhu zaznamenala nyní jednatřicetiletá rodačka z Bukurešti Cirsteaová v Taškentu v roce 2008. Aktuálně sedmašedesátá hráčka světa prošla turnajem bez ztráty setu a v rozhodujícím duelu potvrdila, že na Mertensovou umí. Hráčku, jež je aktuálně v žebříčku o 50 míst výš, zdolala i v třetím vzájemném duelu bez ztráty setu. 

Favorizovaná Mertensová, která ve čtvrtfinále vyřadila Kateřinu Siniakovou, neuspěla ani v druhém istanbulském finále po porážce v roce 2017 s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Výsledky turnajů tenistek:

Stuttgart (antuka, dotace 456 073 eur):

Dvouhra - finále: Bartyová (1-Austr.) - Sabalenková (5-Běl.) 3:6, 6:0, 6:3.

Čtyřhra - finále: Bartyová, Bradyová (Austr./USA) - Matteková-Sandsová, Krawczyková (1-USA) 6:4, 5:7, 10:5.

Istanbul (antuka, dotace 235.238 dolarů):

Dvouhra - finále: Cirsteaová (Rum.) - Mertensová (1-Belg.) 6:1, 7:6 (7:3).

Čtyřhra - finále: Kuděrmětovová, Mertensová (1-Rus./Belg.) - Hibinová, Nanomijaová (2-Jap.) 6:1, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články