Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bartoliová a Gasquet jsou ve finále Hopmanova poháru

Perth (Austrálie) - Francouzští tenisté Marion Bartoliová a Richard Gasquet jsou prvními finalisty Hopmanova poháru smíšených dvojic. Přímý souboj se Španělskem o prvenství ve skupině B rozhodli už po dvouhrách a v sobotu si v Perthu zahrají o titul. Jejich soupeřem může být Česká republika.

Marion Bartoliová
zdroj: ČTK/AP

První bod pro Francii získala Bartoliová, jež porazila 6:2, 6:4 Anabel Medinaovou. Totožným výsledkem v utkání proti Fernandu Verdaskovi rozhodl celý zápas Gasquet, který tak v Perthu vyhrál všechny tři singly. Smíšená čtyřhra se už nehrála.

Bartoliová s Gasquetem zařídili Francii druhou finálovou účast v historii po roku 1998, kdy Mary Pierceová a Cédric Pioline podlehli Slovensku. O první triumf na Hopman Cupu se utkají s vítězem skupiny A, kterým může být jeden z tria ČR, Dánsko a Bulharsko. V nejlepší pozici je před závěrečným duelem česká dvojice Petra Kvitová, Tomáš Berdych, kterou v pátek čeká Dánsko.

Ve druhém dnešním utkání skupiny B porazila domácí Austrálie 2:1 Čínu a na závěr se dočkala první výhry na turnaji. Třetí zápas debutující Číny měl naprosto stejný průběh jako ty předchozí - nejprve vítězka Roland Garros Li Na vyhrála svou dvouhru, dnes 6:3, 6:2 nad Jarmilou Gajdošovou. Poté její kolega Wu Ti, na 424. místě žebříčku papírově nejslabší účastník turnaje, podlehl 4:6, 5:7 bývalé světové jedničce Lleytonu Hewittovi. A v závěrečném mixu hraném na jeden set dokonala Austrálie obrat zásluhou výhry 8:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články