Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Azarenková si splnila sen, i když byla supernervózní

Melbourne - "Supernervózně" se cítila tenistka Běloruska Viktoria Azarenková před finále Australian Open. Do souboje s Marií Šarapovovou také proto vstoupila tragicky, ale rychle se oklepala a nakonec získala svůj premiérový grandslamový titul. Navíc si zajistila, že se poprvé v kariéře stane světovou jedničkou. Po grandslamovém titulu toužila léta, ale dlouho nemohla prorazit. Až v posledních dvou letech se naučila ovládat emoce, zlepšila fyzičku a uspěla. "Tvrdě jsem pracovala, abych získala grandslam, a pozice jedničky je bonus," řekla.

Viktoria Azarenková
zdroj: AP

Před zápasem se Šarapopvovou se cítila nervózně jako nikdy předtím. "Byla jsem supernervózní. Nemohla jsem se dočkat zápasu. Pořád jsem se ptala, kdy už to bude, kolik je hodin," řekla Azarenková.

Neklid Azarenkové se projevil v úvodu utkání. Běloruska udělala v první hře dvě dvojchyby a po pár minutách prohrávala 0:2. "Ty první dva gamy, to byla tragédie, ale pak jsem se chytla. Uvolnila jsem se, začala se soustředit na každý míč a zvládla to. Výsledek (6:3, 6:0) je pro Marii krutý, ale zvláště první set byl vyrovnaný," řekla.

Zápasu po pomalém úvodu zcela dominovala, ale neřekla by, že odehrála perfektní duel. "Měl perfektní konec, ale těžko se dá odehrát perfektní zápas. Důležité je hrát lépe než soupeřka a probojovat se k vítězství," řekla Azarenková. Po proměněném mečbolu to vypadalo, že Azarenková nemůže svému úspěchu uvěřit. "Nechápala jsem, co se stalo, že už je konec, protože to byla dlouhá cesta. Pořád se chvěju nadšením," řekla dvaadvacetiletá tenistka.

Azarenková prožívá skvělý vstup do sezony. Vyhrála dvanáct zápasů a má tituly ze Sydney a hlavně z Melbourne. "Chtěla bych v tom pokračovat, ještě něco přidat. Bude to ještě dlouhý rok, musím se zlepšovat a pracovat na sobě," řekla tenistka. Azarenková složila poklonu svému trenérovi Samu Sumykovi, který ji zocelil především po psychické stránce. "Naučila jsem se vyhrávat a také to, že si člověk musí pro všechno dojít sám, protože ve finále to za vás nikdo neudělá," uvedla tenistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články