Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Azarenková: Ruka vážila 200 kilo, ale jsem ve finále

Melbourne - Běloruská tenistka Viktoria Azarenková slaví premiérový postup do grandslamového finále. Světová trojka si účast v boji o titul z Australian Open zajistila výhrou v semifinále nad obhájkyní triumfu Kim Clijstersovou z Belgie. Azarenková si v závěru uvědomovala, k čemu se blíží. Ve třetím setu měla za stavu 5:3 při svém podání tři mečboly, ale o první přišla dvojchybou. Proměnila až druhý díky chybě soupeřky a za potlesku obecenstva oslavně poklekla.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Měla jsem dojem, že moje ruka váží dvě stě kilo, tělo tisíc a všechno se třese," popisovala Azarenková své pocity na kurtu dojatým hlasem. "Když jsem konečně vyhrála, uvolnila jsem se. Nemůžu tomu uvěřit, chce se mi brečet," řekla. O hodinu později si Azarenková postup do grandslamového finále užívala ještě více. "Jsem nadšená a moc šťastná, protože tohle jsem moc chtěla," prohlásila.

Běloruska dlouho nemohla na grandslamech prorazit. Dosud hrála nejlépe semifinále loni ve Wimbledonu, jinak převážně končila před čtvrtfinále. "Bylo to, jak si všichni myslí, psychikou. Byla jsem mladá a emocionální," řekla. "Jsem na sebe opravdu pyšná, jak jsem dokázala bojovat a snažit se mít každý míč."

Už loni dvaadvacetiletá Azarenková hrála skvěle a začátek letošního roku má perfektní. Vyhrála v Sydney a v sobotu ji čeká ve finále Ruska Maria Šarapovová, která zastavila českou hvězdu Petru Kvitovou. "Doufám, že jsem tady neřekla poslední slovo, ještě mě čeká jeden zápas. Musím být pokorná a soustředěná," řekla Azarenková.

Výhra nad čtyřnásobnou grandslamovou vítězkou Clijstersovou je pro Bělorusku jednou z nejlepších v kariéře. "Určitě. Bylo to speciální utkání, protože se hrálo v závěru grandslamu a Kim zvláště ve druhém setu hrála skvěle," řekla. Azarenková připisuje skvělou formu především kondici. Loni se po prohraném finále Turnaje mistryň v Istanbulu s Kvitovou vrhla do tréninku. "Teď vím, že vydržím hrát dlouho, jak je potřeba, a jsem pořád silná. To je vzpruha pro psychiku," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články