Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Azarenková postoupila z prvního kola po velkých problémech

Paříž - Pět míčů dělilo světovou tenisovou jedničku Viktorii Azarenkovou od šokujícího vyřazení v prvním kole grandslamového French Open. Chybující Běloruska v dnešním utkání prohrávala s Italkou Albertou Briantiovou 6:7, 0:4 a odvracela brejkbol, druhý set ale nakonec získala poměrem 6:4 a třetí pak vyhrála 6:2.

Victoria Azarenková na French Open
zdroj: ČTK/AP autor: David Vincent

Azarenkové chyběla proti 105. hráčce světa jiskra a především jistota. Trápila se a nasbírala 60 nevynucených chyb. "To vypovídá za vše. Nedaří se každý den a bohužel, udělala jsem více chyb než normálně, ale i to se stává," řekla Azarenková, která v zápase házela raketou.

Po ztrátě první sady v tie-breaku se v druhém setu probudila až za stavu 0:4 při Italčině brejkbolu. Ve zbytku utkání vyhrála dvanáct ze čtrnácti gamů. "Nakonec jsem i přes těch šedesát chyb vyhrála a to se počítá," řekla Azarenková. "Mohla bych si sednout a hledat výmluvy, proč se to stalo, ale tímhle směrem jít nechci. Musím přemýšlet nad tím, co do příště zlepšit," uvedla.

Victoria Azarenková
zdroj: ČTK/AP

Po mečbolu se Azarenková, která do svého trenérského týmu angažovala i slavnou Francouzku Amélii Mauresmovou, chytila úlevou za srdce a posílala polibky do hlediště. Na rameno, kvůli kterému se odhlásila před čtrnácti dny v Římě, se nevymlouvala. "Je to mnohem lepší, bolest necítím," řekla.

V Paříži se Azarenkové dosud moc nedařilo, nejdál došla do čtvrtfinále. Loni v něm prohrála s Číňankou Li Na a v roce 2009 s Ruskou Dinarou Safinovou.

Dvaadvacetiletá Běloruska může na pařížské antuce přijít o post světové jedničky, který získala po titulu na Australian Open. Teoreticky mohou na trůn usednout Ruska Maria Šarapovová nebo Polka Agnieszka Radwaňská.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články