Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Azarenková porazila Li Na a vyhrála turnaj v Sydney

Sydney - Poslední přípravný turnaj před Australian Open vyhrála v Sydney běloruská tenistka Viktoria Azarenková. Ve finále porazila čínskou přemožitelku Petry Kvitové a obhájkyni trofeje Li Na po setech 6:2, 1:6 a 6:3. Azarenková vybojovala devátý titul v kariéře, spojený s prémií 107 000 dolarů.

Viktoria Azarenková
zdroj: ČTK/AP autor: Mike Groll

Li Na vyřadila Kvitovou ve čtvrtečním semifinále 2:1 na sety a připravila ji o šanci stát se před Australian Open světovou jedničkou. I dnes měla obhájkyně titulu pomalejší rozjezd. Azarenková zpočátku dominovala, ale ve druhé sadě Číňanka vývoj otočila a ještě v úvodu rozhodujícího setu v tlaku pokračovala.
¨
Jenže třetí tenistka světa Azarenková v klíčové sedmé hře udržela servis, následně se jí podařil brejk a za stavu 5:3 podávala na vítězství. První mečbol ještě nevyužila, druhý po bezmála dvou hodinách už ano. Vítězka loňského antukového Roland Garros Li Na její dělový servis poslala returnem do autu.

Světová pětka podlehla po Turnaji mistryň běloruské rivalce podruhé za sebou, celkově ve vzájemné bilanci Li Na vede 4:3. O deblový titul bude v Sydney usilovat Květa Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou proti americkému páru Liezel Huberová, Lisa Raymondová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články