Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Azarenková a Šarapovová se utkají v Pekingu o titul

Peking - Soubojem první a druhé hráčky světového žebříčku vyvrcholí ženská část tenisového turnaje v Pekingu. Světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska vyřadila v dnešním semifinále Francouzku Marion Bartoliovou po setech 6:4, 6:2. Dvojka Maria Šarapovová z Ruska potvrdila roli favoritky v duelu s domácí Li Na, kterou za hodinu a 42 minuty porazila 6:4, 6:0.

Maria Šarapovová
zdroj: AP autor: Andy Wong

V mužské dvouhře bude o čtvrtý turnajový vavřín v této sezoně usilovat Novak Djokovič. Druhý hráč světa porazil v semifinále Floriana Mayera z Německa hladce za 61 minut 6:1, 6:4. Pětadvacetiletý Srb se utká s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, jemuž ve druhém setu vzdal Španěl Feliciano López kvůli zranění levého zápěstí.

Třiadvacetiletá Azarenková, která v této sezoně vybojovala už čtyři turnajové trofeje, se proti Bartoliové trápila na podání. Po vlastním servisu se ale nedařilo ani soupeřce, a tak se mohla vítězka letošního Australian Open za 95 minut radovat ve dvanáctém vzájemném zápasu z deváté výhry.

Šarapovová nastoupí v neděli už k 45. finále na okruhu WTA. Pětadvacetiletá Ruska, jež letos rozšířila svou sbírku titulů o tři na celkem 27, se proti Li Na po nepřesvědčivém prvním setu rozehrála. Ve druhé sadě už nedala Číňance šanci a nadělila jí "kanára".

Azarenková a Šarapovová se spolu na okruhu WTA utkaly zatím desetkrát, šestkrát byla úspěšnější běloruská tenistka. Ze čtyř letošních vzájemných duelů vyhrála světová jednička všechny tři zápasy na tvrdých površích, naposledy v semifinále US Open. Ruska uspěla na antuce ve finále ve Stuttgartu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články