Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zlepšuji se v drobnostech a cítím novou energii, těší Kvitovou i přes čtvrtfinálovou prohru

Drobná zlepšení, která se projeví v budoucnu. Hlavně v to doufá Petra Kvitová, která na Australian Open odehrála strhující set ve čtvrtfinále s domácí favoritkou Ashleigh Bartyovou. Světové jedničce nakonec podlehla 6:7 a 2:6. "Cítím novou energii. Jsem ráda, že se v drobnostech zlepšuju, což je pro mě dost důležité. Doufám, že se to v budoucnosti projeví," uvedla dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

Petra Kvitová na Australian Open
zdroj: ČTK/AP

Kvitová neobhájila v Melbourne loňské finále a v žebříčku možná vypadne ze světové desítky. Přesto opouští úvodní grandslam sezony pozitivně naladěná.

"Samozřejmě jsem zklamaná z prohry ve čtvrtfinále. Ale celkově je hezké dojít do grandslamového čtvrtfinále," hodnotila devětadvacetiletá Kvitová.

Utkání s Bartyovou nabídlo skvělé představení v prvním setu. "Byla to pořádná bitva," uvedla Kvitová. Jako první získala brejk, o který vzápětí přišla.

Rozhodl až tie-break. Kvitová v něm vedla 3:2 a následnou výměnu o dvaceti úderech prohrála, i když Australanku tlačila. "Udělala jsem všechno správně. Trefovala jsem lajny a nevím, jak to vždy vrátila," divila se svěřenkyně Jiřího Vaňka.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová prohrála ve čtvrtfinále Australian Open s Bartyovou

V tie-breaku si vypracovala i setbol, ale neuspěla a po nevynucené chybě o set přišla. "Dost mě to štvalo, ale proti mně stála světová jednička a dokazuje, že je právem nejlepší na světě, a pořád se zlepšuje," ocenila Bartyovou.

Ve druhém setu už Kvitová nestačila. Třikrát si prohrála servis. "Nepodávala jsem moc dobře. Ona to dobře četla, ale měla jsem podávat lépe," uvedla.

Po zápase si trošku vyčítala, že měla chodit častěji k síti. "Což není jednoduché, protože hraje dlouhé míče, i tak jsem ale mohla jít pro pár volejů," uvažovala.

Stejně jako loni se Kvitová vydá na další turnaj do Ruska a bude hrát od 10. února v Petrohradu. Pak má v plánu Dauhá a v březnu Indian Wells a Miami.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články