Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Za možný úspěch v singlu zaplatil mix. Puká mi srdce a těžko se s tím smiřuju, přiznala Krejčíková

Postupem do 3. kola si v singlu na Australian Open vylepšila osobní maximum, jenže ambice ve dvouhře pro Barboru Krejčíkovou znamenají jednu velkou oběť. Kvůli náročnému programu se v Melbourne nezúčastní oblíbené smíšené čtyřhry, v níž měla obhajovat titul, který získala třikrát v řadě. A sama přiznává, že toto rozhodnutí ji hodně bolí.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Hamish Blair

Od roku 2019 neměl úvodní grandslam sezony v ženské části mixu jinou šampionku. Tentokrát se to změní. "Puká mi srdce, že nemůžu hrát. Už jsem v jiné situaci než před rokem. Těžko se smiřuju s tím, že musím mix vynechat. Hlavní ale je, aby se mi dařilo v singlu na nejvyšší úrovni. A jsem ráda, že můžu hrát debla s Katkou (Siniakovou). Třeba později v kariéře se k mixu vrátím," řekla pro Isport.cz Krejčíková, jež vedle singlu bude hrát v Austrálii ještě normální čtyřhru, v níž jsou s Kateřinou Siniakovou nejvyšším nasazeným párem.

Od loňského jara se Krejčíková díky triumfu na Roland Garros a dalším úspěchům prosadila do absolutní světové špičky. V Melbourne patří jako čtvrtá nasazená hráčka ke kandidátkám na titul. Nabídky tenistů na účast ve smíšené čtyřhře proto musela odmítat. "Ale kluci chápou, že chci dát přednost singlu, když se mi takhle daří. Že hrát tři kategorie by bylo fakt moc," doplnila po dnešním postupu do třetího kola dvouhry.

V druhém utkání na turnaji porazila dvacetiletou Číňanku Wang Si-jü, s níž před čtyřmi lety na menším turnaji v australském Burnie prohrála. "Pamatuju si ten zápas velice dobře, protože se mi vůbec nepovedl. Utkaly jsme se v Austrálii a hodně foukalo. Tentokrát jsem se na ni líp připravila, viděla jsem její výkon v prvním kole. Věděla jsem, co od ní můžu čekat. Zvládla jsem to výborně," pochvalovala si Krejčíková.

Dařilo se jí zejména na returnu. "Return byl dneska super. Jsem ráda, jak hezky jsem to zvládla," řekla. Snaží se kolo od kola zlepšovat. "Jsem nadšená, že se mi tak daří. Věřím, že to tak půjde dál, protože pro úspěch dělám všechno," doplnila finalistka přípravného turnaje v Sydney.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články